Skip to main content

Daikin toplotna črpalka – prava izbira za ogrevanja vašega doma

Kot vodilni na tržišču ogrevanja in hlajenja si podjetje Daikin nenehno prizadeva, da bi ustvaril čim bolj zanesljive in učinkovite toplotne črpalke. Ob bok temu pa je eleganten dizajn njihove toplotne črpalke Altherma    prejel tudi prestižno nagrado Red Dot. Vse to dokazuje, da je Daikin toplotna črpalka ne le tehnološko dovršena, temveč tudi oblikovalsko dodelana in urejena.

Toplotna črpalka z uporabo zunanjega zraka zadovoljuje vaše potrebe po ogrevanju, hlajenju in proizvodnji sanitarne tople vode, ter dosega najvišje standarde energetske učinkovitosti. Gre za najbolj inteligenten in zanesljiv sistem za ogrevanje. Zatorej je izbira ogrevalnega sistem ob gradnji bodisi nove hiše, obnovi stare ali celo stanovanja logična in na dosegu roke. In ko izbiramo svoj ogrevalni sistem je prav, da pomislimo na najboljše, kar nam tržišče ponuja. Daikin toplotne črpalke to zagotovo so.

Visoka učinkovitost tudi pri nizkih temperaturah

Novejše generacije toplotnih črpalk so sposobnejše zagotavljati višjo raven učinkovitosti celo pri nizkih zunanjih temperaturah. Vreme v Evropi je včasih neprijazno. Zato Daikin toplotna črpalka v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi dovaja ustrezno zmogljivost toplote in vroče vode tudi pri ekstremno nizkih temperaturah, do -28 °C. Zmogljivosti gretja pa se ohranjajo na podobnih ravnih tudi vse do -15 °C zunanje temperature. Ti obratovalni dosežki so možni zahvaljujoč originalni Daikinovi tehnologiji.

Toplotna črpalka omogoča temperaturo izstopne vode do 70 °C, podobno kot vaš kotel, toda brez uporabe dodatnega pomožnega električnega grelnika. Sistem ne deluje samo v novogradnjah temveč je tudi združljiv z obstoječimi radiatorji in cevovodi v starejših stavbah, zato zamenjava radiatorjev ni potrebna. Gorivo ali plin se ne uporabljata več, toplota pa se proizvaja na obnovljivi način; toplotne črpalke zmanjšujejo emisije CO2 vse do 70 % in je zato 35 % učinkovitejša od tradicionalnih ogrevalnih sistemov.

Sodoben in ekološki način ogrevanja vašega doma z Daikin toplotno črpalko zagotavlja velike prihranke. Toplotna črpalka, ki jo poganjajo predvsem obnovljivi viri, pridobiva energijo iz zraka zaradi tega predstavlja najbolj stroškovno učinkovito in varčno rešitev za ogrevanje vašega doma. Razlika je opazna tudi na vašem računu, strošek naložbe pa se povrne v izjemno kratkem času.

Popolnoma tiha in lahka za upravljanje

Toplotna črpalka je enostavna za uporabo. Ne glede na to, ali uporabljate uporabniku prijazen žični daljinski upravljalnik ali intuitivno mobilno aplikacijo, s prstnim odtisom lahko vedno nadzorujete temperaturo v svojem domu. Daikin uporablja inteligenten daljinski nadzor platforme Stand by me, ki pošilja obvestila v primeru vzdrževanja. V platformi Stand by me lahko s preprostim klikom podaljšate garancijo namestitve toplotne črpalke do 7 let ali naročite pakete za vzdrževanje. Prednosti za vas, če ste registrirani za storitev Stand By Me je opomnik za vzdrževanje, kar omogoča samodejno načrtovanje vseh prihodnjih rokov vzdrževanja z opomniki za vas in vašega servisnega partnerja. V aplikaciji si boste lahko ogledali zgodovino svoje enote z vsemi preteklimi popravili in vzdrževanji, ki so zabeležena v platformi. Registracija poteka zelo enostavno, saj vaš servisni partner Daikin registrira podatke o vaši inštalaciji, naslov in vaše podatke v sistem.

Toplotna črpalka Daikin je zasnovana za zmanjšanje ravni zvoka in izpolnitev pričakovanj sodobne družbe in je skoraj neslišna. V načinu standardne ravni zvoka je zvočni tlak na oddaljenosti 3 metrov enak 38 dBA, tišje od ščebetanja ptic in približno enako ravni zvoka v knjižnici. Nasprotno pa način nizke ravni zvoka za 3-krat zniža decibele na oddaljenosti 3 metrov, kar pomeni realno znižanje za polovico ravni zvoka.

Zakaj je profesionalno vzdrževanje ključnega pomena?

Nakup toplotne črpalke je dolgoročna naložba, zato je ključno da za svojo enoto zagotovite redno profesionalno nego. Zagotavljanje pravilnega vzdrževanja in servisiranja je ključnih zaradi številnih razlogov:

-        Prihranki pri stroških: Vzdrževanje je dolgoročno vedno cenejše od nenačrtovanih servisnih posegov. Jasni in pregledani stroški.

-        Učinkovitost: Če deluje vaša naprava z vrhunsko zmogljivostjo boste prihranili energijo, saj redno vzdrževanje lahko vaši enoti pomaga doseči večji izkoristek.

-        Originalni deli: Vsi nadomestni deli in oprema, ki jih uporabljajo naši servisni partnerji imajo potrdilo podjetja Daikin. Originalna orodja omogočajo napredno iskanje napak.

Okolju prijazno

Temeljni cilj Daikina je varovanje trajnosti okolja, saj svoje poslovanje opravljajo v skladu z zelenimi načeli. Toplotna črpalka z ogrevanjem, hlajenjem in vročo vodo iz zraka pridobi do 75 % svoje energije.  Dekarbonizacija v sektorju ogrevanja bo ključnega pomena za ustvarjanje podnebno nevtralnega gospodarstva Evrope do leta 2050. Daikin zato sprejema Zeleni sporazum Evropske unije in verjame, da bodo toplotne črpalke igrale osrednjo vlogo pri ustvarjanju nevtralnosti evropskega podnebja.

Tako si lahko stroške energije skoraj popolnoma znižate z izkoriščanjem prednosti obnovljive energije sonca. Daikin sončni korektorji so preprosti za vgradnjo in proizvedejo do 70 % energije, ki jo potrebuje vaša toplotna črpalka. Posledično dosega najvišjo energetsko učinkovitost A+++ in prispeva k zmanjšanju izpustov CO2.

Okolju prijazna naložba Zamenjava kotla s toplotno črpalko pomeni preklop na popolno zeleno rešitev. Gorivo ali plin se ne uporabljata več, toplota pa se proizvaja na obnovljivi način. Razlika je opazna tudi na vašem računu, strošek naložbe pa se povrne v izjemno kratkem času!

Vodilna tehnologija ogrevanja

Načrtujete nakup toplotne črpalke? Oddajte povpraševanje in si s tem pridobite tudi brezplačno vzdrževanje. Z veseljem vam bomo svetovali.

Povezani članki

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?