Skip to main content

Ali je VRV 5 najnaprednejši komercialni klimatski sistem do zdaj?

Zakaj je sistem VRV 5 serije S najboljši komercialni klimatski sistem za vse aplikacije in vrste zgradb?

Ves čas smo priča uvajanju novih in umikanju starih proizvodov za klimatizacijo, le redko pa pride na trg resnično revolucionaren izdelek, ki brez kompromisov izpolnjuje vse zahteve tako lastnikov zgradb kot tudi upravnih organov.

Leta 1982 so pri podjetju Daikin zasnovali prvi klimatski sistem VRV, energetsko učinkovit klimatski sistem za hlajenje in ogrevanje najrazličnejših komercialnih zgradb, kot so banke, zdravstvene ustanove, uradi, skladišča in konferenčni centri.

Z vsako novo generacijo izdelkov programa VRV so inovatorji pri podjetju Daikin premikali meje zasnov z ustvarjanjem energetsko učinkovitih polno optimiziranih enot VRV, ki se lahko odzovejo na najrazličnejše želje uporabnikov že s preprostim pritiskom na gumb ali izgovorjeno besedo. Postopoma so poenostavili vgradnjo, dosegli uporabnost za več aplikacij in izpolnili stroge gradbene zahteve na vsakem koraku, vendar je tudi najboljše izdelke vedno mogoče še izboljšati.

Daikinova tehnologija, zasnovana na novo za bolj zeleno prihodnost

Stalno inoviranje izdelkov temelji na našem poslanstvu razvoja trajnostnih rešitev, ki zmanjšujejo naš okoljski odtis, zagotavljajo uporabniku vedno boljšo izkušnjo, se odlikujejo po delovanju in zmogljivostih ter poenostavljajo vgradnjo. Najnovejši izdelek VRV, Daikinov sistem VRV 5 serije S, je zasnovan tako, da blesti na vseh omenjenih štirih področjih, in presega tudi najbolj optimistična pričakovanja.

Rešitve, usmerjene v trajnostnost

Bonus točke za certificiranje po BREEAM

Lastnike komercialnih zgradb, ki so v postopku presoje za podelitev certifikata BREEAM, bo razveselilo, da z vgradnjo izdelka VRV 5 pridobijo bonus točke BREEAM za trajnostnost v kategoriji zmanjševanja izpustov ogljika (onesnaževanja).

Bonus točka Sveta ZDA za zeleno gradnjo LEED

V izračunu vpliva hladila na okolje se upoštevata neposredni prispevek h globalnemu segrevanju in prispevek k tanjšanju ozonske plasti v celi življenjski dobi. Ker ima hladilo R32 nižji GWP (potencial globalnega segrevanja), z vgradnjo sistema VRV 5 pridobite dodatno bonus točko LEED.

Zmanjšan prispevek h globalnemu segrevanju

Novorazviti sistem VRV, polno optimiziran za uporabo enokomponentnega hladila R-32 in hladila z nizkim GWP, je idealen za pridobitev certifikata zelene gradnje, saj maksimira učinkovitost in zmanjšuje potencialni prispevek h globalnemu segrevanju za 71 %.

Ni potrebno preverjanje puščanja hladila

Analize puščanja hladila na terenu postajajo stvar zgodovine, saj ima VRV 5 tovarniško vgrajene ukrepe za odziv na puščanje hladila, ki zaznajo puščanje in se takoj odzovejo z varno shranitvijo v zbiralno posodo in trdnim zaprtjem zapornih ventilov.

Optimalno udobje za izboljšano uporabniško izkušnjo

Nizke ravni hrupa

Kot nadgradnjo dosedanjim modelom VRV 5 uporablja pet korakov za znižanje ravni hrupa, primernih za vse aplikacije, z njimi pa zniža hrupnost zunanje enote na skoraj neslišnih 39 dB(A), kar izpolnjuje omejitve za gosto naseljena mestna območja in območja mešane rabe.

Intuitivno upravljanje prek spleta in govorno upravljanje

Izkoristite možnosti intuitivnega glasovnega vklapljanja in upravljanja s pomočjo funkcije Amazon Alexa ali Google Assistant.

Pametno upravljanje VRT

Pametno upravljanje VRT (prilagajanje temperature hladila) omogoča individualno nastavljanje klimatizacije po conah in preprosto vzdrževanje želenih conskih temperatur po posameznih sobah in nadstropjih zgradbe.

Jasen, optimiziran prikaz

Sedemsegmentni zaslon omogoča tako enostavno odčitavanje napak in nastavitev, kot ga do zdaj nismo poznali.

Optimizirano uporabnikovo upravljanje z enoto Madoka

Ta kabelski daljinski upravljalnik ima funkcije vklop/izklop, izbira načina delovanja (hlajenje, ogrevanje, sušenje, samodejno), nastavljanje želenih vrednosti, nastavljanje hitrosti ventilatorja, nastavljanje smeri zračnega toka in dnevni časovnik. Povezava s pametnim telefonom prek Bluetootha. Z vrhunsko oblikovno zasnovo v paleti treh barv je primeren za vsak prostor.

Maksimiranje učinkovitosti in zmogljivosti

Večja sezonska učinkovitost

Izvirne tehnologije, kot so prenosnik toplote s tremi vrstami cevi, Daikinov patentirani nihajni kompresor R-32 in priznano krmiljenje VRT, po zaslugi vodilne realne sezonske učinkovitosti jamčijo vrhunsko trajnostnost v celotnem življenjskem ciklu.

Varčevanje z energijo

Natančno posamično krmiljenje in inverterska tehnologija minimizirata porabo energije in zagotavljata optimalne prihranke energije.

Neprekosljiva vsestranska uporabnost in preprosta vgradnja

Vrhunska prilagodljivost področju uporabe

Sistem VRV 5 lahko s svojimi območji moči do 78 kW z eno enoto pokriva tudi potrebe večjih komercialnih zgradb, prilagodljivost na osnovi spremenljivega pretoka hladila (VRF) pa omogoča uporabo v najrazličnejših notranjih okoljih, tudi v zelo majhnih prostorih.

Nova asimetrična zasnova ventilatorja

Kot odgovor na vedno izrazitejše zahteve po čim manj motečih zunanjih enotah, tako z vidika estetike kot z vidika urbanističnega načrtovanja, sistem VRV 5 s svojo majhno višino, kompaktnimi merami (870 x 1100 x 460 mm) in izvedbo z enim ventilatorjem nudi najširše možnosti postavitve.

Drugič, visoke nastavitve ESP

Samodejno nastavljivi ESP v območju do 45 Pa omogoča skrito namestitev zunanje enote, široka izbira posebej zasnovanih notranjih enot R32 VRV pa omogoča veliko prilagodljivost najrazličnejšim konfiguracijam v prostorih.

Za lastnike komercialnih zgradb je prihod mini komercialnega klimatskega sistema VRV 5, ki je Daikinov najbolj trajnosten, učinkovit in napreden kompaktni sistem VRV do zdaj, dobrodošla obogatitev Daikinovega programa proizvodov. Več lahko izveste na naši spletni strani, lahko pa nas tudi pokličete in se pogovorite z našim strokovnjakom.

 

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?