Skip to main content

Prenova ogrevalnega sistema bo enostavna z novo serijo toplotnih črpalk Daikin Altherma 3 R MT

Zaradi vse bolj naraščajočih stroškov energije in vse večje skrbi za okolje mnogi razmišljajo o opustitvi tradicionalnih ogrevalnih sistemov, kot so plinski ali oljni kotli. Če načrtujete prenovo doma ali želite nadgraditi oziroma zamenjati obstoječi kotel, ne da bi vam bilo treba zamenjati obstoječe radiatorje v vašem domu, je zdaj pravi čas, da spoznate najnovejšo toplotno črpalko Daikin.

Serija toplotnih črpalk zrak-voda Daikin Altherma zagotavlja ogrevanje, hlajenje in takojšnjo pripravo sanitarne tople vode ob manjši porabi energije. Nova toplotna črpalka Daikin Altherma 3 R MT, ki je sinonim za celotno serijo, zagotavlja vašemu domu vrhunsko raven udobja in energetsko učinkovitost ter privlačno obliko.

 

Enostavna in okolju prijazna možnost za prenovo ter zamenjavo plinskih ali oljnih kotlov

Ko prenavljate hiše, je lahko to idealen čas za zamenjavo zastarelega sistema za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode. Da bi olajšali ta postopek, je tukaj najnovejši izdelek v ponudbi Daikinovih toplotnih črpalk za stanovanjske objekte, in sicer srednjetemperaturna toplotna črpalka z deljenim hladilnim sredstvom, ki se lahko uporablja skupaj z obstoječimi visokotemperaturnimi radiatorji, nizkotemperaturnimi radiatorji, talnim ogrevanjem, združljivim rezervoarjem tople vode ali celo sončnimi celicami.

Z uporabo hladilnega sredstva namesto vode, ki se običajno uporablja pri toplotnih črpalkah z vodnim razdelilnikom, povezujejo zunanje in notranje enote toplotne črpalke z deljenim hladilnim sredstvom manjši in prožnejši cevovodi, zaradi česar je namestitev enostavnejša ter hitrejša. To pomeni, da lahko vaša nova toplotna črpalka začne delovati hitreje in z minimalnimi motnjami, stroški vgradnje pa so lahko nižji kot pri drugih sistemih.

Ko iščemo nove tehnologije, vplivu na okolje posvečamo veliko pozornosti. Pri Daikinu pa pri snovanju novih izdelkov to jemljemo zelo resno. Altherma 3 R MT tako ni izjema, zato uporablja hladilno sredstvo R-32, ki ima manjši vpliv na okolje z nizkim GWP (potencial globalnega segrevanja) 675, poleg tega pa je energetsko in stroškovno učinkovitejše.

 

Učinkovita in prilagodljiva rešitev za vaš dom

V času, ko so učinkovitost, trajnost in stroškovna optimizacija na vrhu dnevnega reda večine ljudi, potrebujete inovativno alternativo pri zamenjavi sistemov za ogrevanje ter pripravo sanitarne tople vode. Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 R MT , ki je bila ustvarjena posebej za prenove, je zelo primerna za zamenjavo ali nadgradnjo tradicionalnega oljnega oziroma plinskega kotla, ne da bi bilo treba zamenjati že nameščene radiatorje v hiši.

Sestavljena je iz zunanje enote, ki jo je mogoče kombinirati z eno od treh različnih notranjih enot. Talna enota ima vgrajen rezervoar za vodo, zato je idealna možnost za posodobitev obstoječega kotla, ki zagotavlja enotno rešitev za upravljanje vseh vaših potreb po sanitarni topli vodi, ogrevanju in hlajenju. Ta enota ima tudi možnost funkcije Bizone za uravnavanje temperature v dveh različnih prostorih vašega doma. Stenska naprava Altherma 3 R MT je kompaktnejša enota, ki jo je mogoče kombinirati z obstoječim združljivim rezervoarjem za vodo ali z novim ločenim rezervoarjem. Če pa imate ali nameravate namestiti sončne celice ali termalne kolektorje, pa ima enota ECH2O rezervoar za vodo, ki se poveže z njimi, kar povečuje energetsko učinkovitost dolgoročnega sistema za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode.

Vse enote Daikin Altherma 3 R MT imajo oceno učinkovitosti do A+++ za ogrevanje prostorov, talne enote in enote ECH2O pa imajo oceno A+ za pripravo sanitarne tople vode. Te visoko učinkovite toplotne črpalke imajo izhodno temperaturo vode 65 °C pri temperaturi okolice do -15 °C, kar zadostuje za delovanje z obstoječimi visokotemperaturnimi radiatorji in za večino potreb po sanitarni topli vodi. Prav tako zagotavljajo delovanje tudi tam, kjer se zunanje temperature lahko spustijo do -25 °C, zato so idealne, če živite na območju, kjer so zime izjemno mrzle.

Po drugi strani pa so temperature po Evropi vse višje, zato se vse več ljudi v poletni vročini poslužuje klimatskih naprav za hlajenje doma. Kot dodatno prednost v primerjavi s tradicionalnim toplovodnim kotlom lahko Altherma 3 R MT uporablja tudi konvektor s toplotno črpalko, ki zagotavlja hlajenje v toplejših poletnih mesecih, zaradi česar to ni le rešitev za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode, temveč celoletni sistem za zagotavljanje udobja.

 

Idealna za domove vseh velikosti

Pri nadgradnji katere koli naprave v vašem domu je pogosto omejitev prostor. Pri toplotni črpalki Daikin Altherma 3 R MT, ki potrebuje le malo prostora za notranjo in zunanjo enoto, to ni težava. Vitka zunanja enota se bo enako dobro podala na balkon stanovanja ali prostoren vrt, medtem ko je vsaka notranja enota elegantna ter sodobna, da se brez težav prilega kateremu koli prostoru v vašem domu. Talna enota in enota ECH2O sta majhne površine, zaradi česar zahtevata le minimalno površino tal. Če pa je prostor kljub temu bolj omejen, je lahko dobra izbira stenska enota Altherma 3 R MT.

Nizka zvočna moč vseh treh notranjih enot pomeni, da vas ne bo motila, ne glede na to, katero notranjo enoto izberete in kje v vašem domu se nahaja. Daikin Altherma 3 R MT se bo prilegala povsod, ne glede na to, ali prenavljate majhno stanovanje ali veliko družinsko hišo.

 

Bodite povezani v sodobnem svetu

V današnji družbi je povezljivost naprav pričakovana, Daikin Altherma 3 R MT pa jo zagotavlja z različnimi možnostmi za nadzor vašega sistema. Vaša nova toplotna črpalka je pripravljena za uporabo v oblaku, zato jo lahko preprosto povežete z domačim omrežjem WIFI, tako da jo lahko nastavljate in upravljate prek aplikacije, ne glede na to, ali ste doma ali v tujini. Pripravljena je tudi na pametna omrežja, kar je dodatna inovacija v okviru pobude za izboljšanje prihodnjih električnih omrežij.

Ne glede na to, ali gre za del celotne prenove ali zgolj za zamenjavo zastarelega kotla, je serija toplotnih črpalk Daikin Altherma 3 R MT z deljenim hladilnim sredstvom idealna možnost za posodobitev ogrevanja, hlajenja in oskrbe s sanitarno toplo vodo v vašem domu.

Odkrijte rešitve srednjetemperaturnih toplotnih črpalk za vaš dom.

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?