Skip to main content

Daikin Altherma 3 R MT

Različica z deljenim hladilnim sredstvom

Serija Daikin Altherma 3 predstavlja novo rešitev v družini - srednjetemperaturno toplotno črpalko  z deljenim hladilnim sredstvom.

Daikin Altherma 3 R MT temelji na kompresorju in hladilnem sredstvu za prenos energije iz zraka v vodo. Enota z deljenim hladilnim sredstvom poleg ogrevanja in priprave sanitarne tople vode zagotavlja tudi hlajenje.

Dizajn

Dopolnjuje notranjost in zunanjost vseh vrst domov. 

Preberite več

Tiho delovanje

Ohranite miren in sproščujoč ambient brez motenj.

Preberite več

Učinkovitost

Izkoristite najnovejše tehnologije za prihranek energije in denarja.

Preberite več

Kombinacija

Prilagodite sistem svojemu življenjskemu slogu in potrebam.

Preberite več
bg-image
'iF' Design Award 2019 and Reddot Design Award winner 2019.

 

 

Nagrajen dizajn

 

Kupci si želijo napravo, ki ne le, da odlično deluje, temveč je tudi dobro videti v vsakem prostoru. Zato si je Daikin prizadeval ustvariti enoto z odličnimi tehničnimi lastnostmi in vsestranskim dizajnom.

bg-image

 

Kar je odlično v svoji notranjosti, mora biti odlično videti tudi navzven ...

 

Čista, minimalna in preprosta zunanja enota Daikin Altherma 3 R MT je najboljši opis videza nove toplotne črpalke. Črna vodoravna rešetka pokriva celotno sprednjo ploščo, s čimer skrije enojni ventilator in zmanjša njegov zvok delovanja, medtem ko matirana siva površina odraža barvo zunanje stene in tako enoti pomaga, da se zlije z različnimi okolji ter pokrajinami.

 

bg-image

Udobje tišine

Pri delovanju v standardnem zvočnem načinu je raven zvočnega tlaka zunanje enote 38 dBA (na razdalji 3 metrov), kar je nekje med žvrgolenjem ptic in tiho knjižnico. V načinu Low Sound Mode se zvočni tlak zmanjša na polovico (35 dBA na 3 metrih).

Kako se meri zvok?

Zvočno moč ustvarja enota sama, ne glede na razdaljo in okolje. Zvočni tlak je zvok, ki se sliši na določeni razdalji. Običajno se ga izračuna na razdalji od 1 do 5 metrov od enote.

 

Sound power
bg-image

Izjemna učinkovitost prihaja od znotraj

Daikin Altherma 3 R MT vsebuje najnovejše tehnologije HVAC, ki so razvite v Evropi za evropsko podnebje. Odkrijte značilnosti, zaradi katerih ta toplotna črpalka izstopa od ostalih.

bg-image

Skrbna izdelava

1. Sodobno ohišje

Daikinovi inženirji so v sodelovanju z oblikovalci vnesli svež veter v tradicionalno zunanjo enoto. Nova zunanja enota je tako navdihnjena z odličnim dizajnom Daikinovih notranjih enot in ima privlačno sprednjo ploščo ter čiste linije, da se zlahka zlije z okolico.


2. Ventilator z visoko zmogljivostjo

Enote z visoko zmogljivostjo običajno delujejo z dvema ventilatorjema, vendar ta zunanja enota potrebuje le enega. Ventilator večjih dimenzij izboljša kroženje zraka, kar ji pomaga pri doseganju nizkega obratovalnega hrupa.

 

 

 

heat pump 3 H HT inside parts

3. Dvojni vbrizgalni kompresor

Družba Daikin Europe je pri razvoju posebnega kompresorja, ki zagotavlja izhodno temperaturo vode do 65 °C, sodelovala z Daikinovim tehnološkim in inovacijskim centrom na Japonskem.

Ta srednjetemperaturna toplotna črpalka uporablja hladilno sredstvo R-32 - energetsko učinkovitejše hladilno sredstvo, ki sprošča manj emisij CO2.

 


4. Trajna izolacija

Trislojna izolacija in gumijaste blazinice med spodnjo ter vibracijsko ploščo absorbirajo in izolirajo zvoke, ki jih povzroča kompresor med delovanjem.

bg-image

Premagajte mraz

Daikin Altherma 3 R MT je rešitev za ogrevanje iz obnovljivih virov, ki se enako dobro obnese tako v hladnem kot v toplem podnebju. V primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi ta serija uporablja zunanji zrak za zagotavljanje ustrezne zmogljivosti toplote in sanitarne tople vode tudi pri temperaturah do -25 °C.

bg-image

Ena rešitev - več kombinacij

Daikin Altherma 3 R MT vsebuje najnovejše tehnologije HVAC, ki so razvite v Evropi za evropsko podnebje. Odkrijte značilnosti, zaradi katerih ta toplotna črpalka izstopa od ostalih.

bg-image
A look inside a house with three Daikin indoor units and an outside unit installed. Illustration.

Izberite notranjo enoto  

Odkrijte tri notranje enote, ki so del nove Daikin Altherme, in tri različne nastavitve (tri funkcije), ki jih lahko izberete, da prilagodite enoto svojim klimatskim potrebam.

1. Stenski model

Kompaktna enota, ki v kombinaciji z ločenim rezervoarjem zagotavlja sanitarno toplo vodo. Ta model nudi opcijsko funkcijo hlajenja.


2. Model integriranega rezervoarja iz nerjavečega jekla za pripravo sanitarne tople vode

Kompaktna enota s površino 595x625 mm. Enota se priključi na 180- ali 230-litrski rezervoar za pripravo sanitarne tople vode in lahko deluje v hladilni ali bizonski nastavitvi.

An outdoor and 3 indoor Daikin units.

3. Model integriranega rezervoarja za pripravo sanitarne tople vode ECH2O

Enota ECH2O je opremljena s 300- ali 500-litrskim termalnim rezervoarjem za pripravo sanitarne tople vode, ki ga je mogoče priključiti na termalne sončne celice. Ta model nudi opcijsko nastavitev hlajenja.

 

Štiri funkcije

Samo ogrevanje

Funkcija Samo ogrevanje je standardna v Daikinovi paleti izdelkov in je na voljo za vse tri notranje enote. Ta nastavitev zagotavlja ogrevanje prostorov in pripravo sanitarne tople vode. 

Reverzibilna

Če poleg ogrevanja in priprave sanitarne tople vode potrebujete tudi udobno hlajenje, je funkcija Reversible najboljša rešitev. Ta funkcija, ki je na voljo za vse tri notranje enote, omogoča, da sistem obrne svoje delovanje in namesto ogrevanja zagotavlja hlajenje. Ta nastavitev zahteva sistem talnih cevovodov ali enote z ventilatorsko tuljavo.

Bizone

Vgrajena talna enota je edina notranja enota, ki je opremljena z nastavitvijo Bizone. S to nastavitvijo lahko upravljate in nadzirate temperaturo dveh ločenih območij v vašem domu, ki uporabljata različne oddajnike, kot so radiatorji ali talno gretje.

Daikin Residential Controller Logo.

Aplikacija Daikin Residential Controller

Nadzorujte ogrevalni sistem od doma ali na daljavo prek pametnega telefona

  • Upravljanje ogrevalnega sistema z glasovnimi ukazi
  • Integracija z Google Assistantom in Amazon Alexa
  • Druge funkcije vključujejo:
    • Načrtovanje za dnevno uporabo ali počitniški način
    • Nadzor več enot/izboljšanje učinkovitosti
    • Spremljanje porabe energije

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?