Skip to main content

Enostavno čiščenje zračnih filtrov v enoti Daikin Perfera v udobju vašega doma!

Čiščenje klimatskih naprav je ključnega pomena za dobro delovanje vaše Daikin enote. Redno čiščenje filtrov bo pomagalo vaši enoti, da vas še naprej učinkovito greje in hladi, čisti vaš zrak in odstranjuje morebitne neprijetne vonjave. Daikin priporoča, da se dodatne filtre očisti vsaj štirikrat na leto, medtem ko naj bi filtre za čiščenje zraka čistili pred vsakim pričetkom ogrevalne hladilne sezone. To lahko variira glede na lokalne vremenske razmere in kakovost lokalnega zraka.

Navodila za čiščenje dodatnih fitrov

Vse kar potrebujete za čiščenje filtrov v enoti Daikin Perfera je nekaj čistilnih krp, mlačno vodo, čistilo za posodo ali standardno čistilo za površine. V prvem koraku najprej poiščite zavihke za odpiranje pokrova in jih nežno potegnite k sebi. Zavihki bi se morali odpreti enostavno. Zavihke dvignete vse do vrha, da se zaskočijo, ter vam tako omogočijo enostaven dostop do filtrov. V enoti sta dva filtra. Da ju odstranite nežno potisnite filter proti površju, kjer boste začutili, kako se zavihek na filtru odpre. Bodite previdni, da se z rokami ne dotikate aluminijastih plavuti/rešetk v ozadju. Filtri za čiščenje zraka bodo ali pritrjeni direktno na sprednji filter, ali na enoto samo. Nežno odprite zavihke, da odstranite filter, ali slednjega le nežno povlecite v levo stran.

Filtre lahko nežno posesate ali umijete v mlačni vodi. V kolikor jih čistite v vodi, lahko uporabljate detergent za posodo. Potem ko ste filtre umili, počakajte, da se ti naravno posušijo. Ne skušajte jih hitreje posušiti, tako da uporabljate fen, ali pa da jih postavite na sonce, saj jih vsak vir vročine lahko poškoduje. V primeru da imate možnost, Daikin priporoča, da jih nastavite v suh prostor nekje na senčni strani.

Kako očistiti filtre za čiščenje zraka?

Filtre za čiščenje zraka lahko očistite na podoben način. Lahko jih nežno posesate na površju, ali namočite v mlačno vodo. V koliko so filtri za čiščenje zraka bili v okvirju osnovnih filtrov, imejte v mislih, da ni nujno, da jih za potrebe čiščenja odstranite. Slednje le otresite, da odstranite odvečno vodo, in jih nastavite, da se posušijo. Ko ste enkrat vse očistili in posušili, lahko vnovič namestite filtre za čiščenje zraka. Nato sledijo filtri za zrak, tako da jih potisnete navzgor po vodilih vse do vrha in jih varno pritrdite z zavihki v ospredju. Nežno potisnite pokrov navzdol in počakajte, da slišite zavihke, kako kliknejo. Kot zadnji korak vzemite vlažno krpo, po možnosti iz bombaža in obrišite svojo enoto. V kolikor imate madeže na enoti, lahko uporabite mlačno vodo, zmešano z detergentom.

Po čiščenju je vaša Daikin enota Perfera čista in pripravljena na vnovičen zagon. V kolikor bi potrebovali izbrane nadomestne dele ali filtre kontaktirajte vam najbližjo Daikin servisno službo.

Pametno udobje s Perfero

Pametna, varna in trajnostna rešitev klimatiziranja zraka za vaše potrebe ogrevanja, hlajenja in čiščenja zraka.

Povezani članki

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?