Skip to main content

Prezzemolo in Vitale - Palermo

Za zagotavljanje shranjevanja izdelkov pri nizkih in srednjih temperaturah in za klimatiziranje zraka v novi trgovini Prezzemolo in Vitale, odprti v zgodovinskem središču Palerma, je bil nameščen sistem, sestavljen iz Daikinovih enot Zeas in VRV.

Vrhunska trgovina z živili s hladilnim sistemom Daikin Zeas

Pred kratkim je bila v zgodovinskem središču Palerma odprta nova trgovina z živili Prezzemolo in Vitale, njen cilj pa je zadovoljstvo kupcev z odličnimi izdelki, s pozornostjo ter profesionalnostjo storitev. Trgovine z živili Prezzemolo in Vitale so z zasnovo, osredotočeno na najmanjše podrobnosti, namenjene ustvarjanju okolja, ki je udobno, domače in obenem funkcionalno za kupce z željo po kakovosti, etičnosti in z ljubeznijo do hrane.

Vsaka trgovina v verigi Prezzemolo in Vitale je tudi skrbno urejena tako, da prikazuje živila v njihovi najbolj privlačni podobi in da omogoča kupcem kar najudobnejšo izkušnjo nakupovanja. Da bi izpolnili te zahteve, je bil izbran sistem Daikin Zeas, ki lahko jamči ustrezno zvočno in klimatsko udobje kot tudi 24-urno hlajenje odprtih in zaprtih hladilnih omar in vitrin s pomočjo naslednjih treh dejavnikov: inverterske tehnologije, izjemne kompaktnosti kondenzacijskih enot in njihove nizke zvočne ravni.

Rešitev za zagotovitev akustičnega udobja in izpolnitev prostorskih zahtev

Hladilne kondenzacijske enote so srce hladilnega sistema za katerokoli vrsto trgovine, blagovnice, restavracije, hotela ali obrata za proizvodnjo hrane. Toda kot je na žalost pogosto značilno za mestna središča, je bila tudi trgovina Prezzemolo in Vitale omejena v smislu prostora, ki je lahko namenjen zunanjim enotam hladilnega sistema za hladilnice in hladilne omare kot tudi za celoten klimatizacijski sistem.

Za rešitev, ki lahko najbolje izpolni potrebe trgovine v Palermu, je bil izbran sistem Daikin Zeas, sestavljen iz izredno kompaktnih kondenzacijskih enot, prikladno nameščenih na majhni ploščadi nad notranjim dvoriščem stavbe. Skupaj z dvema enotama Zeas je bil nameščen tudi sistem VRV, ki napaja 4-smerne notranje kasete za klimatiziranje zraka v notranjosti trgovine.

Srednje in nizko temperaturne kondenzacijske enote Zeas je Daikin razvil za zagotavljanje temperatur od +10 °C do -45 °C. Izdelane so v skladu z industrijskim dizajnom, podobnim dizajnu Daikinovih VRV enot, ki se na široko uporabljajo v sektorju storitev klimatiziranja zraka, kot je primer tudi v trgovini Prezzemolo in Vitale. Sistem Zeas uporablja princip VRV (spremenljive prostornine hladilnega sredstva) skupaj z invertersko tehnologijo, njegova prednost pa je v dejstvu, da se mnogo hitreje odziva na spremembe v obremenitvi kot tradicionalni sistemi, toda brez izgube učinkovitosti. Zato je posebej primeren za prostore, kjer je treba ohranjati pravilne temperature za odprte in zaprte hladilne omarice in vitrine, na katere močno vplivajo pogoji v okolici, saj so podvržene pogostemu odpiranju/zapiranju vrat, ter za hladilnice, za katere je značilno pogosto menjavanje blaga in so zato zanje značilne občutne spremembe v obremenitvi. Zadnja od prednosti pa je izredno nizka zvočna raven sistemov Daikin Zeas, ki so zato primerni za uporabo v živilskih trgovinah vseh velikosti, saj so opremljeni s kompresorji z visoko kakovostno zvočno izolacijo po zaslugi inverterskega krmiljenja, ki omogoča nizko hitrost ventilatorja ob hkratnem trajnem izpolnjevanju potrebe po hlajenju. Zvočno raven je moč prilagajati glede na zahteve okolice ali dnevni čas. Ponoči je na primer mogoče najvišje hitrosti ventilatorja zmanjšati za znižanje ravni hrupnosti, toda s samo neznatno izgubo zmogljivosti hlajenja. Ventilatorji so opremljeni z lopaticami in rešetkami, ki so posebej zasnovane za zmanjšanje turbulenc in s tem še izdatnejše znižanje hrupa.

Visoka raven energijske učinkovitosti za trajnostno delovanje

Uporaba tihih in učinkovitih sistemov hlajenja in klimatiziranja zraka je izpolnila potrebe lastnikov trgovine Prezzemolo in Vitale tudi z vidika gospodarnosti, saj sistemi ZEAS jamčijo od 30- do 50-odstotne prihranke pri energiji v primerjavi s porabo sistemov na vklop/izklop. Zahvaljujoč tehnologiji DC Inverter Scroll za ventilatorje in kompresorje zunanjih enot, je mogoče občutno zmanjšati porabo v primerjavi s tradicionalnimi enotami in omogočiti optimalni nadzor nad spremenljivimi obremenitvami v hladilnih omarah. Optimalna poraba energije Daikinovih hladilnih sistemov je možna po zaslugi funkcije Economizer (varčevanje), ki zvišuje zmogljivost uparjalnika pri nižji porabi energije; to je doseženo med zniževanjem izhodne temperature, kar prihrani energijo in koristi kompresorju. Znižanje zunanje temperature in obremenitve kondenzacijske enote povzroči samodejno spremembo hitrosti kompresorja inverterja in ventilatorja ter kondenzacijske temperature.

Pri enotah Zeas lahko na primer nastavljeno temperaturo uparjanja zviša zunanji signal. Za preprečevanje nevarnosti zmrzovanja izdelkov v nočnem načinu se lahko temperatura uparjanja enot Zeas dvigne do največ 3 °C nad nastavljeno temperaturo. Na ta način se lahko enote Zeas uporablja za znižanje temperature živil na raven zahtevane temperature shranjevanja in zvišanje obremenitev hlajenja samo med obdobjem, ko je zahtevano hlajenje. Ko je dosežena želena temperatura, se obremenitev in poraba energije znižata.

Ugotovitve

Visoko učinkovita inverterska tehnologija Daikinovih sistemov Zeas je najbolj stroškovna varčna rešitev za živilske trgovine, saj vključuje najsodobnejšo tehnologijo hlajenja za zagotovitev vrhunske zanesljivosti in zmožnosti upravljanja z obenem najmanjšim tlorisom, optimalno enostavno namestitvijo in najvišjo ravnijo energijske učinkovitosti hkrati z znižanjem emisij CO2 in obratovalnih stroškov. Zaradi izjemno tihega delovanja kondenzacijskih enot je sistem Daikin Zeas možno namestiti kjerkoli, tudi v mestnih središčih.

Pogovori s ključnimi osebami

Giusi Vitale, lastnik trgovine Prezzemolo in Vitale

Kaj je značilno za vašo pravkar odprto trgovino?

“Naše podjetje se ukvarja z maloprodajo. Imamo samopostrežne veleblagovnice, kjer prodajamo običajne, organske, lokalne izdelke odlične kakovosti. Potreba po ustreznem sistemu se je pokazala z odprtjem trgovine, ker smo morali poleg zahteve po trajnostnem gospodarjenju in nizki porabi energije rešiti tudi težavo s pomanjkanjem prostora. Smo prav v zgodovinskem središču Palerma, ki je spomeniško zaščiteno, v območju za pešce, zato si lahko predstavljate, kako težko je bilo namestiti enote zunaj stavbe. Rešitev Daikina nam je predlagal naš pooblaščeni Daikinov servis, ki je tudi poskrbel za namestitev tega sistema. Zanesli smo se na strokovnost in izkušnje Daikina, saj menimo, da je izbira proizvajalca, ki lahko jamči tudi ustrezne poprodajne storitve, ključnega pomena.”

Giuseppe Rubino, lastnik V.R.C. Cold S.r.l. of Palermo

Katere so prednosti uporabe Daikinovih hladilnih sistemov?

“Sistem hlajenja deluje z dvema enotama Zeas, ki sta omogočili namestitev dveh ločenih sistemov hlajenja in izpolnili zahtevo po omejeni velikosti zunanjih enot. Najpomembnejša zahteva je bila, da morata biti oba sistema dovolj zmogljiva, da izpolnita potrebe po hlajenju celotne trgovine. Obenem sta morali zagotovita nizke ravni hrupa in možnost namestitve zunanjih enot celo v zelo ozek prostor, ki je značilen za trgovine v strogem središču mesta. Zato smo se odločili, da izberemo Daikin, ker sta nam enoti Zeas omogočili, da izpolnimo zahteve po hlajenju živil in klimatiziranju zraka, estetske zahteve in zahteve po kompaktnosti mer, podobnih enoti VRV. Bili sta idealna izbira za naše potrebe. Zahvaljujoč inverterski tehnologiji kompesorjev in ventilatorjev pa sistem zagotavlja tudi nizke ravni hrupa.”

Referenčni list - Trgovina Prezzemolo in Vitale

▪ Vrsta sistema: Hladilni sistem Daikin Zeas in sistem klimatiziranja zraka VRV priključena na 4-smerne pihalne kasetne enote

Lokacija: Palermo

▪ Namestitev sistema: Giuseppe Rubino, V.R.C. Cold S.r.l. of Palermo

Povezani članki

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?