Skip to main content

Nagrada »Innovation spirit« podeljena že osmič: Družba Daikin uvrščena na seznam stotih najboljših svetovnih inovatorjev v letu 2021 »Clarivate Top 100 Global Innovators 2021«

Družba Daikin Industries, Ltd., je bila izbrana na seznam »Clarivate Top 100 Global Innovators 2021«, ki ga je določila družba Clarivate Plc, globalni ponudnik informacijskih storitev s sedežem v Londonu v Združenem kraljestvu.

Dunaj, maj 2021 – Družba Clarivate že od leta 2011 analizira podatke o patentih, da bi lahko določila 100 najbolj inovativnih podjetij in raziskovalnih ustanov na svetu, ter tem izjemnim podjetjem zadnjih 10 let podeljuje posebno nagrado. Letos je bila družba Daikin že osmič, od tega sedmič zapored izbrana med 100 najboljših svetovnih inovatorjev. Clarivate na podlagi obsežnih lastniških podatkov o patentih analizira trende intelektualne lastnine ter ocenjuje podjetja in raziskovalne ustanove po vsem svetu za svoj prestižni seznam »Clarivate Top 100 Global Innovators«.

Pri ocenjevanju se upoštevajo štirje kriteriji:

  • obseg (število patentov, registriranih v zadnjih petih letih),
  • uspešnost (odstotek registracij patentov po pregledu),
  • globalizacija (odstotek uporabe na štirih glavnih trgih Kitajske, Evrope, Japonske in Združenih držav Amerike) in
  • vpliv (pogostost citiranja v patentih drugih podjetij).

Strast do vodilnih tehnologij družbe Daikin

Analiza vključuje podjetja, ki so v zadnjih petih letih prejela 100 ali več patentov za nove izume (prva objava). Inovacije z globalnim vplivom, kot v primeru razvoja novih tehnologij družbe Daikin, so ovrednotene bolje. Ponovna uvrstitev družbe Daikin na seznam »Clarivate Top 100 Global Innovators« potrjuje osredotočenost družbe na inovativne ideje in vodilne tehnologije.

Soustvarjanje boljše prihodnosti

»Tehnološke inovacije so ključnega pomena tudi za varstvo podnebja. Kot vodilni proizvajalec klimatskih sistemov zdaj že nekaj let drugim podjetjem dovoljujemo uporabo izbranih patentov, ki prispevajo k zmanjšanju toplogrednih plinov v industriji HVAC-R na splošno. Tako rešitve za boljšo prihodnost ne nastajajo le z inovacijami, temveč tudi s soustvarjanjem in podjetništvom – vrednotama, ki sta v osrčju našega podjetja. Od njiju bo odvisen tudi naš uspeh pri soočanju z enim največjih svetovnih izzivov – podnebnimi spremembami,« pravi Carl Lievens, generalni direktor družbe Daikin Central Europe, ki je odgovoren za 16 trgov v Srednji in Vzhodni Evropi – med njimi tudi za Slovenijo.

Podjetje Daikin je na primer leta 2011 državam v gospodarskem vzponu omogočilo prost dostop do 93 patentov, povezanih s klimatsko opremo, ki uporablja hladilno sredstvo HFC-32 (R-32), hladilno sredstvo s trikrat nižjim potencialom globalnega segrevanja (GWP) kot R-410-A, leta 2015 pa je podjetje omogočilo dostop vsem državam po svetu. Poleg tega je družba Daikin leta 2019 industriji HVAC-R omogočila prost dostop do 176 patentov na področju ogrevalnih, prezračevalnih, klimatskih in hladilnih sistemov, ki so optimizirani za hladilno sredstvo R-32. Vodilno podjetje v panogi si bo še naprej prizadevalo za raziskave in razvoj, ki spodbujajo inovacije, ki družbi prinašajo novo vrednost, in še naprej krepilo dejavnosti v povezavi z intelektualno lastnino, ki jih podpirajo.

O seznamu »Clarivate Top 100 Global Innovators 2021«: https://clarivate.com/top-100-innovators/

Za več informacij obiščite: Vodilne tehnologije | Daikin

 

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?