Skip to main content

Spremenljiva količina hladilnega sredstva

Iznašli smo jo mi, kopirajo nas mnogi.

S spremenljivo količino hladilnega sredstva (VRV) je Daikin še naprej vodilni na tržišču učinkovitih in udobnih rešitev za uravnavanje klime.

VRV, začetek nove dobe energetske učinkovitosti

Ko je podjetje Daikin leta 1982 začelo prodajo sistema za klimatizacijo VRV, je kot prvo na svetu uporabilo krmiljenje s spremenljivo količino hladilnega sredstva. Spremenljiva količina hladilnega sredstva je znana tudi kot VRF in je tehnologija, pri kateri kroži samo minimalna potrebna količina hladilnega sredstva za določeno obdobje ogrevanja ali hlajenja. Ta mehanizem je končnim uporabnikom ponudil priložnost, da individualno upravljajo več območij klimatiziranja zraka naenkrat.

*VRV je blagovna znamka podjetja Daikin Industries, Ltd.

VRV 1982

VRV vs. VRF

VRV in VRF (spremenljivi pretok hladilnega sredstva) sta dva različna izraza za isto tehnologijo. Ker je VRV blagovna znamka podjetja Daikin Industries, Ltd., morajo vsa druga podjetja, ki jo kopirajo, to tehnologijo imenovati VRF.

Kako deluje VRV?

VRV je tehnologija, ki spreminja količino hladilnega sredstva v sistemu, tako da se natančno ujema z zahtevami stavbe. Da lahko sistem ohranja nastavljene temperature in da se samodejno izključi, ko v prostoru ne zazna nobenih ljudi, je potrebno le malo energije. Ta edinstveni mehanizem dosega višjo raven sonaravnosti dolgoročno, saj končni uporabniki prihranijo pri stroških za energijo in hkrati zmanjšajo izpuste ogljika iz sistema.

Z največ 64 notranjimi enotami, priključenimi na 1 zunanjo enoto, VRV sistem deluje podobno kot Multi-Split sistem. Vsaka posamezna notranja enota določi lastno potrebno zmogljivost na osnovi trenutne zunanje temperature in zahtevane temperature z daljinskega upravljalnika (nastavitvena točka).

Skupna zahteva z vseh notranjih enot bo odločila, kako bo v skladu s tem zunanja enota prilagodila količino hladilnega sredstva in temperaturo. Z zagotavljanjem le tolikšnega ogrevanja ali hlajenja, kot je potrebno, inverterski kompresor med delovanjem v načinu VRV prihrani veliko energije.

bg-image

Razvoj VRV

Vse od sprostitve na trg našega prvega VRV sistema nenehno dodajamo nove značilnosti, da bi izpolnili razvijajoče se zahteve tržišča. Od zvišanja zmogljivostne moči do vključevanja več tehnologij rekuperacije še naprej izboljšujemo naš VRV sistem, da bi dosegli najboljše na področju udobja, učinkovitosti in zanesljivosti.

Pionir v industrijski panogi HVAC

Raziščite zgodovino VRV in odkrijte, kako še naprej oblikuje prihodnost industrije HVAC-R.

1982

Začetek nove dobe

Daikin razvije VRV: na svetu prvo Multi-Split klimatsko napravo za komercialne stavbe. Pred prihodom VRV je bilo krmiljenje posameznih območij pri klimatiziranju zraka velik izziv. Lansiranje VRV pa je drastično spremenilo pričakovanja za klimatske naprave, izdelane za komercialne stavbe.

spremenljivi pretok hladilnega sredstva

1987

Uvedba VRV v Evropi

1990

Prilagodljiva zunanja enota

Daikin razvije vodno hlajeno VRV klimatsko napravo. Ta enota je idealna alternativa, če zračno hlajenih VRV enot ni mogoče uporabljati zaradi dolžine cevne napeljave za hladilno sredstvo.

Prilagodljiva zunanja enota

1990

Najboljše na področju udobja

S tehnologijo vračanja toplote omogoča VRV klimatska naprava sočasno ogrevanje in hlajenje s samo eno zunanjo enoto. Prav tako Daikin izboljša svoje tehnologije, da zadovoljijo potrebe po udobju vseh ljudi iz vseh regij na svetu.

1999

Hiter in enostaven postopek zamenjave

Daikin razvije tehnologije zamenjave za poenostavitev postopka namestitve VRV za poslovna okolja. Z zamenjavo samo notranje in zunanje enote lahko monterji ponovno uporabijo druge komponente, na primer cevi.

Prinašanje hladnega, osvežujočega zraka na izredno vroča področja

Z osredotočanjem na Srednji vzhod Daikin prilagodi sistem VRV, tako da omogoči boljšo združljivost s podnebji, ki dosegajo do 50°C ali več.

2004

Serija VRV S razširi ponudbo izdelkov VRV z izdelki za lahke poslovne namene

2007

Prinašanje toplote na izredno mrzla področja

Daikin razvije visoko učinkovito toplotno črpalko za VRV klimatske naprave. Ta sistem je izdelan za regije, kjer se temperature spustijo vse do –25 °C.

2015

Podjetje Daikin predstavi serijo VRV IV i, prvo »nevidno« zunanjo enoto VRV

To kar je Daikin v osnovi ustvaril, je bil edinstveni pristop h klimatiziranju zraka. Danes je to postal eden od dveh tipov sistema klimatiziranja zraka na svetu, sistem s kanalom ali brez kanala. Daikin bo vedno ostal pionir na področju klimatiziranja zraka, saj še naprej razširja ta nov standard po svetu.

2019

Daikin začenja prodajo VRV IV+

S svojo optimalno sezonsko učinkovitostjo je ta serija razvita povsem v duhu ekološke direktive.
Z doseganjem najvišjih ravni sezonske učinkovitosti in ovrednotena z najbolje prodajanimi notranjimi enotami je ta serija VRV še naprej na vodilnem mestu v VRF tehnologiji

2020

Serija VRV 5 S

Popolnoma preoblikovana enota za hladilno sredstvo R-32
Enostavnejša za upravljanje in bolj kot kdajkoli prej prilagodljiva za namestitev!

2022 Vračanje toplote VRV 5

Namensko izdelana za podporo razogljičenju poslovnih stavb.

Več informacij o naši trenutni ponudbi in tehnologijah

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?