Skip to main content

Zračno hlajene hladilne enote Daikin s hladilnim sredstvom R-32

Zračno hlajene hladilne enote Daikin s hladilnim sredstvom R-32 so nova visoko učinkovita rešitev za procesne in industrijske ter IT aplikacije.

Daikinova druga generacija zračno hlajenih hladilnih enot s hladilnim sredstvom R-32 nudi višje izkoristke in povečan obseg zmogljivosti do 1.010 kW (v primerjavi s prejšnjo zmogljivostjo 704 kW). Izboljšana učinkovitost poskrbi za prihranke pri stroških lastnikov in upravljavcev stavb ter podpira zmanjšanje emisij ogljika v procesih in v zgradbah. Nova serija je na voljo v različici s standardnim kompresorskim hlajenjem in različici s prostim hlajenjem (free cooling).

Dunaj, marec 2023 – Glede na to, da 89 % emisij, ki so proizvedene iz hladilnih naprav, izvira iz porabe energije same naprave, je Daikinov cilj doseči največjo učinkovitost delovanja in upravljanja energije ob zmanjšanju emisij z uporabo hladilnih sredstev z nižjim GWP (potencialom globalnega segrevanja) in izboljšano zmogljivostjo življenjskega cikla. Uporaba hladilnega sredstva R-32 v hladilnih enotah namreč znatno zmanjša vpliv na okolje zaradi nižjega GWP v primerjavi s hladilnim sredstvom R410A, manjše količine potrebnega hladilnega sredstva in možnosti rekuperacije, predelave ter ponovne uporabe hladilnega sredstva R-32 za uporabnike s programom Loop by Daikin, da se izognejo proizvodnji čistega plina. Hladilno sredstvo R-32 je Daikinov standard rešitev Bluevolution za komercialne in industrijske aplikacije.

 

Popolnoma integrirane funkcije

Optimizirano delovanje Daikinove druge generacije zračno hlajenih hladilnih enot R-32 prinaša več novih funkcij:

§  Inovativna oblika ventilatorja poveča pretok zraka in učinkovitost med delovanjem ter zmanjša emisije hrupa.

§  Poleg tega popolnoma kovinsko ohišje kompresorja z zvočno izolacijo zagotavlja zaščito kompresorja, hkrati pa zmanjša hrup za do 4 dB.

§  Nova serija omogoča velike zmogljivosti v kompaktnem odtisu z zmanjšanjem dolžine enote za 275 mm v primerjavi s prejšnjo serijo.

§  Nove funkcije, kot so hiter ponovni zagon, integrirana zmožnost zaporedja in spremljanje karakteristik delovanja, so na voljo kot možnosti.

§  Upravljanje sistema je poenostavljeno z uvedbo nove mobilne aplikacije Daikin.

 

Več prilagodljivosti in prednosti

Z EER1, ki dosega do 3,3 in SEER2, ki dosega do 5,5, se nova serija ponaša z izboljšano energijsko učinkovitostjo tako pri delni kot pri polni obremenitvi. Vsi modeli so skladni s trenutnimi zahtevami Ecodesign3 za udobno hlajenje.

Zaradi širokega razpona temperatur delovanja vse od -12 °C do 30 °C je najnovejša serija zračno hlajenih hladilnih enot Daikin primerna za različne aplikacije, od velikih komercialnih zgradb do industrijskih objektov in podatkovnih centrov, ki imajo lahko tudi koristi od različice s prostim hlajenjem. Opcija prostega hlajenje bo namreč zagotovila večje prihranke energije z izkoriščanjem ugodnih zunanjih temperatur, kar dodatno zmanjša potrebo po električni energiji. Omenjeno predstavlja je ključni vidik za zgradbe, ki kot podatkovni centri porabljajo ogromne količine energije.

Standardna različica s kompresorskim hlajenje je na voljo od februarja 2023, različica s prostim hlajenjem pa bo na voljo od aprila 2023 v srebrni ali zlati različici učinkovitosti, vsaka v dveh zvočnih konfiguracijah, ki nudita največjo prilagodljivost pri delovanju.

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?