Skip to main content

Daikin predstavlja nove nizkoogljične toplotne črpalke VRV za vse vrste poslovnih stavb

Daikin razkriva podrobnosti o dveh novih sistemih toplotnih črpalk VRV51), ki bosta na voljo v prvi polovici leta 2024. S povečano zmogljivostjo sistema Mini-VRV do 33,5 kW in novo serijo Top-Blow, ki dosega 56 kW, Daikin širi svojo ponudbo za razogljičenje poslovnih stavb.

 

Dunaj, november 2023 - Sistem VRV 5 kot toplotna črpalka zrak-zrak zagotavlja celoletno energetsko zelo učinkovito ogrevanje in hlajenje za vsako poslovno stavbo z izrazitimi prednostmi: je enostaven in prilagodljiv sistem za namestitev in uporabo, uporabnikom pa pomaga zmanjšati neposredne2) in posredne3) vplive komercialnih sistemov ogrevanja in hlajenja na okolje. Podaljšane dolžine cevovodov do 1.000 metrov olajšajo konfiguracijo v vseh vrstah in velikostih stavb. Poleg tega pa ponuja izbiro petih nastavitev nizke ravni hrupa do 41 db(A)4), kar zagotavlja skladnost z zahtevami urbanističnega načrtovanja in povečuje raven udobja uporabnikov.

 

Nižje emisije CO2 v stavbah

Nova toplotna črpalka VRV 5, ki je posebej zasnovana za hladilno sredstvo R-32, pomaga pospešiti prepotrebno razogljičenje poslovnih stavb. R-32 ima nižji potencial globalnega segrevanja (GWP), ki znaša le 675, in učinkoviteje prenaša toploto kot hladilno sredstvo R-410A, kar omogoča bistveno manjše polnjenje hladilnega sredstva. V skladu z evropsko uredbo o F-plinu R-32 zmanjša potencialne neposredne emisije ekvivalenta CO2 (CO2-eq)5) ogrevalnih in hladilnih sistemov za do 71 %.

Poleg tega imajo nove toplotne črpalke VRV 5 večjo sezonsko učinkovitost (do 9,1 %) v primerjavi s prejšnjimi modeli, kar zmanjšuje njihov posredni vpliv. Vrednosti učinkovitosti so preizkušene z najbolj prodajanimi enotami, da se zagotovi natančen prikaz dejanske porabe energije.

Zaradi okolju prijaznih lastnosti je VRV 5 najboljša izbira za projekte, pri katerih je majhen vpliv stavb na okolje najpomembnejša prednostna naloga. Strankam je na voljo mreža pooblaščenih strokovnjakov, ki jim pomagajo pri izračunu celotnega ogljičnega odtisa rešitve VRV 5 v življenjski dobi in pri pridobivanju čim več akreditacij BREEAM, LEED ali WELL.

 

Tehnologija Shîrudo za maksimalen mir in udobje

Daikinova edinstvena tehnologija Shîrudo izpolnjuje zakonske zahteve standarda IEC60335-2-40, posebnega proizvodnega standarda, ki se nanaša na blago vnetljive lastnosti R-32. Tovarniško dobavljeni ukrepi za nadzor hladilnega sredstva, ki jih zagotavlja tehnologija Shîrudo, so certificirani s strani tretjih oseb in omogočajo namestitev sistemov VRV 5 v vseh vrstah stavb in prostornin. Tehnologija Shîrudo prav tako omogoča, da ob spremembi podrobnosti vgradnje in/ali razporeditve prostorov niso potrebne zapletene študije.

 

Vse v enem: Integracija pametnih notranjih enot, enot za kakovost zraka v prostoru in krmilnikov

Tako kot vse druge zunanje enote VRV 5 so tudi nove toplotne črpalke VRV 5 združljive s široko paleto posebej zasnovanih notranjih enot za R-32, vključno z zračnimi zavesami Biddle. To Daikinovim strankam zagotavlja največjo prilagodljivost za vse konfiguracije prostorov. Poleg tega je mogoče v nove toplotne črpalke VRV5 vgraditi decentralizirane in centralne prezračevalne enote ter tako zagotoviti zdravo in udobno notranje okolje.

Uporabniku prijazno in intuitivno krmiljenje sistemov VRV 5 poenostavlja upravljanje, hkrati pa povečuje učinkovitost in udobje uporabnikov. Ko je sistem VRV 5 povezan z najnovejšo Daikinovo platformo Daikin Cloud Plus, ki zagotavlja neprekinjeno spremljanje v realnem času in upravljanje energije, se lahko poraba energije v stavbah še dodatno zmanjša. Daikin Cloud Plus servisnim tehnikom ponuja tudi prednost izvajanja diagnostike in nastavitev opreme na daljavo.

Tanja Banay, generalna direktorica Komercialne strateške poslovne enote pri družbi Daikin Central Europe, o predstavitvi toplotne črpalke VRV5: "Industrija HVAC-R, vključno s proizvajalci, distributerji in monterji, ima pri tem pomembno vlogo. Na vseh nas je, da na trg pripeljemo rešitve, ki bodo v prihodnosti tako učinkovite, kot je VRV 5, in podpremo projektante, monterje, lastnike poslovnih stavb in investitorje pri uporabi nizkoogljičnih sistemov VRV v gradbeništvu."

Več informacij

Modeli toplotnih črpalk Daikin VRV 5 RXYA bodo na voljo od februarja 2024, serija VRV 5 S RXYSA pa od junija 2024. Za več informacij se prijavite na Daikinov digitalni predstavitveni dogodek, ki bo potekal 16. novembra ob 9.30, ali obiščite www.daikin.eu/VRV5

Avtorske pravice fotografij: Daikin Europe

 

 

Pojasnila in okrajšave:

1) VRV = sistem s spremenljivo prostornino hladilnega sredstva (VRV). VRV je izumil Daikin, vendar so ga od takrat reproducirali številni drugi, pogosto imenovani sistemi VRF. Sistem VRV lahko ločeno krmili vsako notranjo enoto, kar v kombinaciji z invertersko tehnologijo omogoča sistemu natančno regulacijo temperature. Kot sistem neposredne ekspanzije VRV izkorišča vrhunske lastnosti prenosa toplote hladilnega sredstva preko vode, kar ima za posledico zelo visoko učinkovitost v primerjavi z drugimi razpoložljivimi tehnologijami.

2) Neposredni vpliv na okolje: Neposredni vpliv ali emisije toplotne črpalke so večinoma posledica puščanja hladilnega sredstva na kraju samem. Pravilna namestitev in redno vzdrževanje lahko zmanjšata te emisije. Poleg tega prehod na hladilno sredstvo z nižjim potencialom globalnega segrevanja (GWP) (kot je R-32) zmanjša neposredni vpliv v primeru puščanja.

3) Posredni vpliv na okolje: Posredni vpliv ali emisije toplotne črpalke so v glavnem posledica emisij, povezanih z električno energijo, ki se uporablja za delovanje toplotne črpalke. Čim bolj učinkovito deluje toplotna črpalka, tem nižje so te emisije.

4) dB(A) = A-ponderiranje se uporabi za izmerjene ravni zvoka, da se približno oceni, kako zvok zaznava človeško uho, saj je uho manj občutljivo na nizke zvočne frekvence.

5) CO2-eq = ekvivalent ogljikovega dioksida ali ekvivalent CO2, skrajšano kot CO2-eq, je metrična mera, ki se uporablja za primerjavo emisij različnih toplogrednih plinov na podlagi njihovega potenciala globalnega segrevanja (GWP). To stori tako, da pretvori količine drugih plinov v enakovredne količine ogljikovega dioksida z enakim potencialom globalnega segrevanja. Celotna življenjska doba ogljika = zajema celoten učinek CO2-eq izdelka, ob upoštevanju pridobivanja surovin, proizvodnje, vzdrževanja, operativne porabe energije in odlaganja. To se imenuje tudi ocena življenjskega cikla od zibelke do groba (LCA).

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?