Skip to main content

Nova toplotna črpalka Daikin Altherma 3 R MT omogoča enostavno prenovo ogrevalnega sistema

Zaradi visokih stroškov energije in vse večje skrbi za okolje mnogi razmišljajo o opustitvi tradicionalnih ogrevalnih sistemov, kot so plinski ali oljni kotli. Za tiste, ki načrtujejo prenovo hiše ali želijo nadgraditi oziroma zamenjati obstoječi kotel, ne da bi jim bilo pri tem treba zamenjati obstoječe radiatorje, je najnovejša Daikinova toplotna črpalka, Daikin Altherma 3 R MT, odlična rešitev. Predstavitev nove toplotne črpalke poudarja Daikinovo zavezo, da bo prispeval k razogljičenju toplote, ne le v novogradnjah, temveč tudi v obstoječih hišah.

 

Dunaj, september 2023 - Dve tretjini od 43,6 milijona stanovanj v eno- in večstanovanjskih hišah v državah srednje in vzhodne Evrope sta starejši od 30 let (po podatkih EU Building Stock Observatory so bile te zgrajene pred letom 1989) in so v veliki meri neučinkovite.1) Tako je lahko prenova idealen čas za zamenjavo zastarelega sistema ogrevanja in priprave sanitarne tople vode v stanovanjih. Daikin Altherma 3 R MT, najnovejša pridobitev v portfelju toplotnih črpalk Daikin, je ravno pravšnja rešitev: to srednjetemperaturno toplotno črpalko z deljenim hladilnim sredstvom je namreč mogoče uporabljati skupaj z obstoječimi radiatorji, talnim ogrevanjem, združljivim rezervoarjem za toplo vodo ali celo v kombinaciji s sončnimi celicami. Tako kot celotna ponudba tudi nova Daikin Altherma 3 R MT ponuja vrhunsko raven udobja v kombinaciji z energetsko učinkovitostjo in privlačnim dizajnom.

 

Prilagodljive možnosti

Najnovejša toplotna črpalka je sestavljena iz zunanje enote, ki jo je mogoče kombinirati z eno od treh različnih notranjih enot:

 • Talna enota ima vgrajen rezervoar za vodo, zato je idealna možnost za posodobitev obstoječega kotla, ki zagotavlja enotno rešitev za upravljanje vseh potreb po sanitarni topli vodi, ogrevanju in hlajenju. Ta enota ima tudi možnost funkcije Bizone, ki omogoča dva različna temperaturna režima.
 • Stenska enota je kompaktnejša enota, ki jo je mogoče kombinirati z obstoječim združljivim rezervoarjem za vodo ali novim ločenim združljivim rezervoarjem.
 • Če so lastniki stanovanj namestili ali nameravajo namestiti sončne celice ali termalne kolektorje, ima enota ECH2O rezervoar za vodo, ki se z njimi poveže, kar povečuje energetsko učinkovitost dolgoročnega sistema za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode v domu.

 

Vse enote Daikin Althera 3 R MT imajo oceno učinkovitosti do A+++ za ogrevanje prostorov, medtem ko imajo talne enote in enote ECH2O oceno A+ za pripravo sanitarne tople vode. Te visoko učinkovite toplotne črpalke nudijo izhodno temperaturo vode 65 °C pri temperaturi okolice do -15 °C, kar zadostuje za delovanje z obstoječimi visokotemperaturnimi radiatorji in za večino potreb po sanitarni topli vodi. Omenjene toplotne črpalke bodo delovale tudi pri zunanjih temperaturah do -25 °C, zato so idealne za stanovanjske stavbe na območjih z izjemno mrzlimi zimami.

 

Idealna za domove vseh velikosti

Prostor je pogosto lahko omejitev, kadar želite nadgraditi kateri koli gospodinjski aparat. Pri toplotni črpalki Daikin Altherma 3 R MT, ki potrebuje le majhen prostor za notranjo in zunanjo enoto, to ni več težava. Vitka zunanja enota se bo enako dobro podala tako na balkon stanovanja kot na vrt, medtem ko je vsaka notranja enota elegantna in se brezhibno prilega vsakemu prostoru. Talna enota in enota ECH2O zajemata majhno površino, saj zahtevata le minimalno talnega prostora, kjer pa je prostor resnično bolj omejen, pa je lahko dobra izbira stenska enota.

 

Udobno in pametno

Nizka zvočna moč vseh treh notranjih enot pomeni, da stanovalci ne bodo občutili nobenih motenj, ne glede na to, katero enoto izberejo in kje v njihovem domu se nahaja. Ker povezljivost naprav podpira njihovo udobje, Daikin Altherma 3 R MT zagotavlja številne pametne možnosti za nadzor sistema.

Ne glede na to, ali gre za del celotne prenove ali zgolj za zamenjavo zastarelega kotla, je toplotna črpalka Daikin Altherma 3 R MT z deljenim hladilnim sredstvom možnost za nadgradnjo ogrevanja, hlajenja in zagotavljanja sanitarne tople vode v domu.

 

Specifikacije toplotnih črpalk serije Daikin Altherma 3 R MT

 • Na voljo v 3 razredih: 08, 10, 12 kW,
 • Dimenzije (VxŠxG): 1003 x 1270 x 533 mm
 • Energijska učinkovitost do A+++ (ogrevanje prostorov)
 • Energijska učinkovitost do A+ (priprava sanitarne tople vode)
 • Območje delovanja pri zunanji temperaturi do -25 °C
 • Temperatura izhodne vode 65 °C pri zunanji temperaturi do -15 °C
 • Možnost kombiniranja s tremi različnimi notranjimi enotami (stenska, talna z vgrajenim rezervoarjem, talna z rezervoarjem ECH2O)
 • Možnost uporabe v oblaku

 

Avtorske pravice za fotografije: Daikin Central Europe

 

Vir:

1) https://energy.ec.europa.eu/topics/energy-efficiency/energy-efficient-buildings/eu-building-stock-observatory_en

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?