Skip to main content

Novost! Mali inverterski hladilni agregat R-32

Nova serija zračno hlajenih hladilnih agregatov in toplotnih črpalk ponuja hladilne in ogrevalne zmogljivosti od 16 kW do 90 kW ter dopolnjuje Daikinovo družino izdelkov R-32 za komercialno klimatizacijo. Razpon zmogljivosti, kompaktnost, široko območje delovanja in visoka energetska učinkovitost so glavne prednosti nove serije.

»Z našo zavezanostjo razvoju inovativnih rešitev, s katerimi lahko naše stranke zmanjšajo svoj vpliv na okolje, s ponosom predstavljamo nov  izdelek. Zaradi manjše količine hladilnega sredstva kot pri enotah R-410A in nizkega potenciala globalnega segrevanja (GWP) je mali inverterski hladilni agregat R-32 do okolja prijazna rešitev. Namestitev je hitra, enostavno ga je vzdrževati in ponuja izjemno energetsko učinkovitost,« pravi Marco Flavio Calanca, direktor za marketing pri Daikin Applied Europe. To serijo odlikujejo najboljše stopnje sezonske učinkovitosti na trgu, tako v načinu hlajenja kot ogrevanja, ter najnižje stopnje neposrednih in posrednih emisij CO2.

Zasnovan za vsestranskost in zmogljivost

Zaradi tihega delovanja, napredne povezljivosti in širokih območij delovanja je novi mali inverterski hladilni agregat R-32 idealna rešitev za številne projekte na področju ogrevanja, hlajenja in prezračevanja objektov (HVAC) – od uporabe na področju udobja notranjega okolja do procesnih aplikacij.

Različica, namenjena samo za hlajenje, standardno zagotavlja hlajeno vodo od 25 ˚C do –15 ˚C in delovanje pri temperaturah okolice od –20 ˚C do 45 ˚C. Opcijski komplet za visoko temperaturo okolice omogoča delovanje enote pri zunanjih temperaturah okolice nad 45 °C in vse do 52 °C.

Toplotne črpalke so zasnovane za razširjeno temperaturno območje okolice od –20 ˚C do 35 ˚C in lahko proizvajajo vročo vodo do 60 °C.

Med izjemnimi funkcijami, ki jih ta serija ponuja že v osnovni različici, je treba omeniti Daikinove brezstopenjsko vodene spiralne kompresorje (DC-Inverter Scroll), optimizirane bakreno-aluminijaste zračne in lotane vodne ploščne toplotne izmenjevalnike toplote. V enoto so vgrajeni tudi visoko učinkoviti Daikinovi brezstopenjsko krmiljeni ventilatorji (DC-Inverter) z možnostjo izbire tihega načina ter komplet brezstopenjsko krmiljene obtočne črpalke (s frekvenčnim pretvornikom) z nizkim in visokim razpoložljivim tlakom.

Rešitve Smart Control

Družba Daikin si je prizadevala ponuditi najnaprednejše funkcije na področju povezljivosti in spremljanja. Rešitve Smart Control za to serijo so posebej zasnovane za doseganje najvišje stopnje zmogljivosti in prilagodljivosti sistema. Mali inverterski hladilni agregat R-32 lahko komunicira s katerimkoli zunanjim sistemom za centralno upravljanje zgradb (CNS) in standardno ponuja ti. »master/slave« regulacijo sistema s do 4 napravami.

Novo serijo odlikuje tudi izboljšana zmožnost povezovanja z internetom prek interneta stvari (IoT). Z namensko aplikacijo Mobile Configuration App je prvi zagon izjemno hiter in enostaven.

Rešitve Smart Control za nove male inverterske hladilne agregate vključujejo tudi Daikin on Site, spremljanje na daljavo in optimizacijo sistema v okviru Daikinove lastniške platforme v oblaku, ki zagotavlja popoln nadzor nad enotami s podrobnim spremljanjem, spletnim odpravljanjem težav z alarmi in daljinskim upravljanjem.

Vodilni v tehnologiji R-32

Nova serija utrjuje Daikinovo vodilno vlogo pri oblikovanju in razvoju izdelkov s hladilnim sredstvom R-32. Leta 2018 je bil Daikin zgodnji inovator in se je zapisal v zgodovino s predstavitvijo prvih hladilnih agregatov s hladilnim sredstvom R-32, ki so jim istega leta sledile enote s spiralnimi kompresorji s prostim hlajenjem, leta 2020 pa toplotna črpalka R-32.

Danes je družba Daikin vodilna na trgu z največjim številom vgradenj R-32 na svetu, kar je dokaz Daikinovih izkušenj in znanja ter kakovosti in zanesljivosti njenih izdelkov R-32. Z uvedbo novega malega inverterskega hladilnega agregata R32 globalna blagovna znamka še naprej zagotavlja v prihodnost usmerjene, trajnostne rešitve za sektor klimatizacije.

 

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?