Skip to main content

Daikin Kings

Nagrajeni Daikin poslovni partnerji, t.i. Daikin kralji, v Amsterdamu!

September 2022

Daikin Central Europe vsako leto podeli priznanje svojim najuspešnejšim partnerjem v različnih državah, v eni od treh kategorij: doseganje največjega prometa, doseganje največjega zadovoljstva strank in kreiranje inovativnih projektov. Letošnjih 40 zmagovalcev, tako imenovanih »Daikin kraljev«, je tako odpotovalo v Amsterdam – eno najbolj inovativnih mest v Evropi za urbani razvoj –, da bi proslavili svoje rezultate, izmenjali koncepte in se osredotočili na osrednjo vlogo industrije HVAC za razogljičenje stavb v Evropi.

 

Amsterdam / Dunaj, september 2022 –  »Partnerstva, ki temeljijo na vrednosti, dinamičen trg toplotnih črpalk in pobude krožnega gospodarstva se močno odražajo v Daikin poslovni strategiji Fusion25, katere cilj je postaviti Daikin kot vodilnega ponudnika nizkoogljičnih rešitev za ogrevanje, prezračevanje in hlajenje. Ponosni smo, da danes že prinašamo takšne izdelke in rešitve na trge, skupaj z našo obsežno prodajno in servisno mrežo 2.500 partnerjev v naši CE regiji, s čimer nadaljujemo zgodbo o rasti zadnjih nekaj let. Tako imenovani Daikin kralji so pomemben del tega razvoja in hvaležni smo, da prispevajo k našemu uspehu in motivirajo vse naše monterje in distributerje, da skupaj z nami oblikujejo prihodnost našega poslovanja,« pravi Carl Lievens, generalni direktor Daikin Central Europe.

 

»To, da smo Daikin kralje peljali na potovanje v Amsterdam, je bila odlična priložnost za obeležitev naših poslovnih rezultatov in občutenje duha napredno mislečega evropskega mesta. Obisk inovativnega izkustvenega centra Daikin Nizozemska v Breukelnu in številni poslovni sestanki so vsem udeležencem omogočili izmenjavo informacij o izzivih in priložnostih, ki so pred HVAC industrijo, s poudarkom na evropskih načrtih za dekarbonizacijo,« nadaljuje Markus Haas, namestnik generalnega direktorja. Daikin Srednja Evropa.

 

Toplotne črpalke, pobude za krožnost in zeleni prehod Evrope

V naslednjih desetletjih bo potreben ogromen val prenove, da bodo stanovanjske hiše in poslovne zgradbe v Evropi bolj trajnostne. Ocenjujejo, da prav te predstavljajo več kot tretjino vseh emisij CO2 v EU, kar 75 % obstoječih stavb pa ni energetsko učinkovitih.

»Daikin Europe se na te izzive odziva z naložbami v višini več kot 1,2 milijarde evrov do leta 2025 za razširitev svojih raziskovalno-razvojnih in proizvodnih zmogljivosti, zlasti za toplotne črpalke. Ponudba najsodobnejših tehnologij in vrhunskih izdelkov, izdelanih v naših evropskih tovarnah v skladu z Daikinovo strategijo, je trden temelj za naš položaj na trgu v kontekstu nujne potrebe po razogljičenju stavbnega fonda. Poleg tega želimo spodbujati zeleni prehod z razvojem pametnih poslovnih modelov in pobud krožnega gospodarstva skupaj z našimi partnerji ter vključiti nadaljnje deležnike, ki imajo osrednjo vlogo pri prenovi stavb ali novogradnjah, kot so arhitekti, načrtovalci, oblikovalci ali lastniki zgradbe same. Poslušanje perspektiv Daikin kraljev, ki predstavljajo 16 naših regionalnih trgov, med našim poslovnim srečanjem v Amsterdamu, je bil zelo dragocen prispevek k nadaljnjemu razvoju naših idej z njimipravi Carl Lievens.

 

Eden od primerov takšnega naprednega poslovnega modela je zagotovo krožni program Loop by Daikin – Recover – Reclaim – Reuse krožni program, ki podpira in spodbuja ključne stranke k ponovni uporabi hladilnih sredstev kot dragocenega vira, in s tem manjšemu vplivu prostorov na okolje. Program je leta 2021 razvil Daikin Central Europe, v tesnem sodelovanju z deležniki, v pilotnih državah, kot je Avstrija, Češka in Madžarska. Do danes se Skupina Daikin Europe izogiba proizvodnji 400.000 kg čistega plina s pobudami krožnega gospodarstva, kot je med drugim program Loop by Daikin.

»Prispevanje z učinkovitimi rešitvami in ustvarjanje bolj trajnostnih zgradb nas vsak dan motivira, da skupaj z našimi zvestimi partnerji, zlasti Daikin kralji, še naprej razvijamo nove zamislipravi Markus Haas.

 

About
Daikin Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe was founded in 1999 with headquarters in Vienna, Austria, as a subsidiary of Daikin Europe N.V.. The company's portfolio comprises products and solutions for heating, cooling, ventilation, air purification and refrigeration. More than 560 employees and 2,500 partners are responsible for sales and service activities in 16 countries in Central and Eastern Europe (Austria, Albania, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Hungary, Kosovo, Montenegro, Moldova, North Macedonia, Poland, Romania, Serbia, Slovakia and Slovenia). With Your Daikin World at the Vienna headquarters, the HVAC-R industry and the construction sector has access to a modern experience center for co-creating tailor-made solutions for hotels, retail, offices or large commercial applications. It also includes one out of 9 trainings-centers in the region of Daikin Central Europe.
 
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. is a subsidiary of Daikin Industries Ltd. and the leading provider of heating, cooling, ventilation, air purification and refrigeration technology. The company designs, manufactures and brings to market a broad portfolio of equipment, as well as tailored-made solutions for residential, commercial and industrial purposes in Europe, Middle East and Africa. To date, Daikin Europe N.V. has over 12,000 employees across more than 59 consolidated subsidiaries. It has 12 major manufacturing facilities based in Belgium, the Czech Republic, Germany, Italy, Spain, Turkey, Austria and the UK. The headquarters of the Daikin Europe Group are in Belgium, Ostend. The company was established in 1972, production in Europe started in 1973.
 
Media contact
Doris Passler
Corporate Communications Central Europe
T.: +43 664 24 56 444
Mail: passler.d@daikin.at
Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH
Lemböckgasse 59/1/1
1230 Vienna
Austria

This might also interest you

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?