Skip to main content

Daikinova tehnologija streamer inaktivira več kot 99,9 % novega korona virusa (SARS-CoV-2)

Tehnologija Streamer in koronavirus

Daikin potrjuje učinkovitost svoje patentirane tehnologije streamer, ki je po triurnem obsevanju virusa uspešno inaktivirala več kot 99,9 % novega koronavirusa (SARS-CoV-2).

Raziskavo je izvedlo podjetje Daikin Industries Ltd v sodelovanju s profesorjem Shigerujem Kyuwa iz oddelka za biomedicino univerze v Tokiu in skupino raziskovalcev, ki jo je vodil profesor Shigeru Morikawa iz oddelka za mikrobiologijo univerze Okayama University of Science.

Streamer

Rezultati poskusa

Raziskovalna skupina je izvedla poskus, pri katerem so viruse 3 ure obsevali z Daikinovo tehnologijo Flash Streamer.

Rezultati tega poskusa so pokazali, da:

  • Sevanje Flash Streamer je inaktiviralo 93,65 % korona virusa (SAR-CoV-2) po 1 uri obsevanja

  • Sevanje Flash Streamer je inaktiviralo 99,97 % korona virusa (SAR-CoV-2) po 3 urah obsevanja

Vir: “Poročilo raziskave o inaktivacijskem učinku ionskega generatorja plazme (Daikin Streamer) na SARS-CoV-2”, ki ga je pripravil Shigeru Morikawa, Oddelek za veterino, predmet Mikrobiologija, na univerzi Okayama University of Science
Grafikon preživetja virusa covid-19

Tukaj opisani preizkusi se nanašajo izključno na patentirano tehnologijo Streamer. Učinki izdelkov, opremljenih s tehnologijo Streamer ali učinki v dejanskem okolju uporabe se lahko razlikujejo. Dodatne informacije o Daikinovih izdelkih s tehnologijo Streamer poiščite v ustreznih podatkih o izdelku.

O tehnologiji Flash Streamer

Tehnologija Streamer, ki jo je razvil Daikin leta 2004, opravlja oksidativno razgradnjo škodljivih substanc. Sevanje Streamer je vrsta tehnologije plazemskega sevanja, ki skupaj z inovativno tehnologijo prečiščevanja zraka stabilno generira izredno hitre elektrone.

Raven njene zmogljivosti oksidativne razgradnje je mnogo višja kot pri običajni razelektritvi plazme (tlilna razelektritev). Še več, v kombinaciji s komponentami zraka zagotavljajo ti izredno hitri elektroni močno oksidativno razgradnjo, ki nenehno odstranjuje vonjave, bakterije in notranja onesnaževala, na primer formaldehide.

Izboljšajte kakovost zraka v zaprtih prostorih

Zavezani smo k ustvarjanju za vas zdravega bivalnega okolja in skrbi za vaše zdravje - ne glede na to kje ste.

Povezani članki

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?