Avstrijec se je izkazal kot najboljši monter v Evropi na Daikin EMEA Service Games 2023

Na enkratnem dogodku za HVAC-R industrijo se je 24 visoko usposobljenih finalistov pomerilo na mednarodnih Daikin EMEA Service Games 2023, da bi nekdo med njimi postal najboljši serviser za DX* v Evropi. Prvo mesto med izjemnimi monterji je osvojil Avstrijec Christian Hiendler iz Kloiber Kühlung GmbH, ki velja za dolgoletnega partnerja Daikin Avstrija. Leta 2024 ga bo tako njegova strast do tehnologije popeljala na Global Daikin Service Games 2024 na Japonskem, kjer bo pokazal svoje sposobnosti skupaj s sedmimi drugimi vrhunskimi izvajalci, vključno z Lukaszom Kotom, serviserjem iz Daikin Poljska.

Dunaj, Ostende, november 2023 – »Z našim ciljem, da komercialnim strankam in tudi potrošnikom zagotovimo najvišjo kakovost storitev pri namestitvi, vzdrževanju ter delovanju Daikinovih izdelkov in rešitev v njihovi celotni življenjski dobi, Daikin EMEA Service Games 2023 predstavlja impresiven prikaz strokovnosti naših servisnih tehnikov ter partnerjev,« je dejal Carl Lievens, generalni direktor Daikin Central Europe, ki je odgovoren za 16 trgov CE, vključno z Avstrijo in Poljsko. Zahtevne igre vključujejo obsežen teoretični izpit, preverjanje spretnosti pri odpravljanju težav in tekmovanje v spajkanju. Vse to se odvija v tesnih časovnih omejitvah in z najvišjimi standardi kakovosti, ki se pričakujejo od kandidatov.

»Vsak, ki sodeluje na tem tekmovanju, velja za izrednega talenta v naši industriji. Dejstvo, da je zmagal Avstrijec Christian Hiendler iz podjetja Kloiber Kühlung Gmbh, ki je naš partner, pa nas navdaja z velikim ponosom in iskreno mu čestitam za ta uspeh,« pravi Claus Albel, generalni direktor prodaje Daikin Avstrija. »Pridružujem se temu mnenju. Izjemno priznanje gre tudi našemu kolegu Lukaszu Kotu iz naše ekipe servisnih tehnikov na Poljskem za osvojeno 6. mesto na tem tekmovanju najboljših,« dodaja Tomasz Dobryniewski, generalni direktor Daikin Poljska.

HVAC-R serviserji, poklic za prihodnost

Z naraščajočo potrebo po energetsko učinkovitih rešitvah za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje za stanovanjske, poslovne ter industrijske zgradbe v Evropi so izkušeni serviserji iskan poklic v HVAC-R industriji. Njihovo tehnično znanje o široki paleti aplikacij trajnostnih ogrevalnih in hladilnih sistemov se nenehno razvija z novimi inovacijami podjetja Daikin in kompleksnimi zahtevami vseh vrst stavb – naj gre za zasebne domove, maloprodajne trgovine ali tisoč kvadratnih metrov velike proizvodne obrate.

»Tekmovanje Daikin Service Games Central Europe spodbuja zanimanje mladih in izkušenih strokovnjakov, da stopijo na to področje in zgradijo obetavno kariero. Letošnjim zmagovalcem, ki se bodo morali izkazati v naslednjem koraku na Global Daikin Service Games 2024 na Japonskem, želimo veliko sreče in močnih živcev. Zagotovo ne bo lahko,« je prepričan Lievens.

Se nadaljuje

Novembra 2023 se s teoretičnim tekmovanjem začne Daikin Central Europe Applied Systems Service Games 2023, februarja 2024 pa se bo finalist odpravil v Dubaj na Daikin EMEA Applied Systems Service Games. Tako da ostaja razburljivo v HVAC industriji.

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Rabim pomoč?