Skip to main content

Kaj je legionela?

Bakterija legionele je naravno prisotna v vodi. Pri rasti legionele je zelo pomembna temperatura. Še posebej temperature od 40 do 50 °C lahko povzročijo širjenje bakterije.

Ker Daikin ne uporablja vode v svojih sistemih klimatskih naprav, ti ne povzročajo nevarnosti za zdravje ljudi. V industrijskih sistemih z ohlajeno vodo bakterije legionele ne morejo živeti zaradi nizke temperature vode v zaprtem krogu.

Daikinov princip sveže vode

Vsi Daikinovi sistemi, ki omogočajo oskrbo s sanitarno toplo vodo, so opremljeni z rezervoarjem, odpornim na legionelo, in s tedenskim ciklom dezinficiranja, ki preprečuje nastanek legionele v uskladiščeni vodi. Toda nekateri od teh rezervoarjev za toplo vodo so zasnovani na principu pretoka vode skozi rezervoar, kar pomeni, da tedenska toplotna dezinfekcija ni potrebna.

Če si želite občutek zares sveže vode, si oglejte naš toplotni zalogovnik ECH20. V nasprotju s tradicionalnimi grelniki za vodo toplotni zalogovnik ECH20 v trenutku segreje vodo, ki teče skozi rezervoar. Ta postopek preprečuje podaljšano shrambo vode in občutno zvišuje varnost in kakovost tople vode. Opremljena s toplotnim zalogovnikom, odpornim na legionelo, naša toplotna črpalka za toplo vodo ECH20 nenehno zagotavlja toplo vodo, ki je sveža in zdrava.

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?