Skip to main content

Potrdila za vašo zeleno gradnjo

Kot vodilni proizvajalec sistemov HVAC-R je Daikin najboljši partner za vaše ekološke gradbene projekte.

Pomembnost zelenih gradenj

Energetsko varčne gradbene rešitve se morda vnaprej zdijo dražje, toda izbira trajnostne možnosti vam dolgoročno prihrani denar. Z naložbo v sonaravno rešitev boste zmanjšali obratovalne stroške in izkoristili prednost obnovljivih virov energije. Prehitite zakonodajo in zvišajte tržno vrednost svoje stavbe.

Celostna rešitev Daikin

V mnogih stavbah običajno delujejo ločeni sistemi za ogrevanje, hlajenje, zamrzovanje, prezračevanje in toplo vodo. Rezultat so velike količine izgubljene energije. Z našo Daikinovo celostno rešitvijo vam nudimo učinkovitejšo alternativo. Daikinova celostna rešitev nadzoruje do 70% porabljene energije v stavbi in omogoča najvišjo možno energetsko učinkovitost z minimalnimi obratovalnimi stroški in zmanjšanjem emisij CO2.

Celostna rešitev Daikin
Vaš zeleni partner

Vaš zeleni partner

Naša ekipa akreditiranih strokovnjakov (AP) je pripravljena, da vas vodi pri izbiri prave opreme in vam omogoči uresničenje vaših zelenih ciljev pri gradnji v okviru vašega proračuna. Naj bo to BREEAM ali LEED potrdilo, sonaravna zasnova ali usposobitev za začetek obratovanja, vas Daikin spremlja na vsakem koraku in vam pomaga pri uresničevanju vašega zelenega gradbenega programa.

Spremenljiva količina hladilnega sredstva (VRV) in inverterska tehnologija

Za BREEAM, LEED in Daikin je najvišja prioriteta pri razvoju zelenega projekta njegova energetska učinkovitost. Najboljša naložba, ki jo lahko izberete, je spremenljiva količina hladilnega sredstva za VRV sisteme Daikin, saj vam omogoča prilagajanje temperature hladilnega sredstva v skladu z dejanskimi pogoji in tako zagotavlja optimalno sezonsko učinkovitost ob vsakem času. Daikinove enote VRV, hladilne enote in enote za vračanje toplote pri hlajenju vse uporabljajo invertersko tehnologijo za zagotovitev najvišjih ocen BREEAM in LEED pri kalkulacijah energetske učinkovitosti.

VRV
Pametno omrežje

Pametno omrežje

Za drastično znižanje porabe energije vaše stavbe je potrebno klimatsko napravo nadzorovati in spremljati 24 ur na dan in 7 dni na teden. Daikinovo pametno omrežje (i-Net) je na spletu zasnovano podatkovno in analitično orodje, ki vam omogoča osredotočanje na vaše osnovno poslovanje, upravljanje HVAC-R sistema pa prepušča nam. Naš Daikin i-Net nenehno natančno prilagaja delovanje vašega sistema brez potreb po poseganju z vaše strani.

Naši zeleni gradbeni projekti

Specializiramo se za pomoč gradbenikom pri njihovem pridobivanju BREEAM Excellent, LEED Gold, NZEB in podobnih potrdil. Raziščite nekaj zelenih gradbenih projektov, pri katerih smo sodelovali.

Zvišajte svojo BREEAM oceno z Daikinom

BREEAM, metoda za vrednotenje stavb po načelih trajnostne gradnje, ustanovljena leta 1990, pomaga lastnikom stavb, arhitektom in načrtovalcem pri izbiri trajnostnih rešitev, ki so dolgoročne in stroškovno varčne. S pomočjo neodvisnih in pooblaščenih ocenjevalcev BREEAM ovrednoti vidike energetske učinkovitosti in porabe vode, primernosti za zdravje in dobro počutje, onesnaževanja, transporta, materialov, odpadkov, izgub, ekologije in procese upravljanja in določi stavbi oceno na osnovi teh znanstvenih ovrednotenj na lestvici od »Zadostno«, »Dobro«, »Zelo dobro« do »Odlično« in »Izredno«. Z oblikovanjem teh ciljev še pred zakonsko predpisanimi zahtevami BREEAM spodbuja k večji sonaravnosti in inovativnosti.

Daikinovi tovarni v Belgiji in Češki in njegovi VRV, Sky Air, Daikin Altherma, Split in hladilni sistemi imajo vsi potrdila BES 6001. To potrdilo zagotavlja družbeno, gospodarsko in okoljsko odgovorno opredelitev virov v celotni dobavni verigi. BES 6001 je uradno priznano s strani BREAAM, vgradnja izdelkov s potrdilom BES 6001 v vašo stavbo pa občutno zviša tudi vašo BREEAM oceno.

Več informacij

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?