ZEAS hladilne kondenzacijske enote

ZEAS hladilne kondenzacijske enote

Zanesljive in energetsko varčne rešitve za srednje in nizko temperaturne hladilne aplikacije.

Energetska učinkovitost

Zasnovane z našo značilno VRV tehnologijo in invertersko tehnologijo, Daikin ZEAS kondenzacijske enote znižajo vašo porabo energije za 10 do 35% v primerjavi s tradicionalnimi hladilnimi sistemi. V kombinaciji z našo tehnologijo varčevanja so ZEAS kondenzacijske enote varčnejše, trajajo dalj časa in delujejo z višjo zmogljivostjo kot druge rešitve na tržišču.

Energetska učinkovitost
Hlajenje ZEAS, potrebe vaše zgradbe
ZEAS zadovolji potrebe vaše zgradbe

Zadovolji potrebe vaše zgradbe

Enote ZEAS so tovarniško sestavljene, zaradi manjšega tlorisa pa olajšajo vgradnjo v majhne prostore. Njihova modularna zasnova zvišuje prilagodljivost montaže, saj lahko zunanje enote združite v bloke ali vrste ali jih na osnovi potreb razporedite okoli stavbe. Vgrajeni krmilniki in funkcije samodejnega optimiziranja omogočajo, da ZEAS enoto postavite kot rešitev po principu priključi-in-poženi. Zaradi na tržišču najboljšega razmerja med površino in zmogljivostjo enota zagotavlja tudi izjemne prihranke pri prostoru. Ne skrbite zaradi motenja miru, ZEAS enote delujejo tako tiho, da sosedje še opazili ne bodo, da so tam.

Širok razpon temperatur

Za več zmogljivosti lahko združite dve zunanji enoti ZEAS vzporedno in uporabljate samo eno linijo za sesanje ter tekočino. Ponudba ZEAS je na voljo v različnih razponih moči od 5 do 40 KM in zagotavlja zahtevano zmogljivost hlajenja za opremo drugih ponudnikov, na primer odprte vitrine, zamrzovalnike s steklenimi vrati in uparjalnike.

  • Temperature okolice: od –20 do 43 °C
  • Temperature uparjanja: od –45 do 10 °C
ZEAS, širok razpon temperatur
Modbus: Vedno pod nadzorom

Vedno pod nadzorom

Vgrajeni pametni krmilniki zagotavljajo, da vaše enote vedno delujejo varno in učinkovito. Svojo hladilno enoto lahko skozi naš vmesnik Daikin Modbus povežete z nadzornim sistemom drugega ponudnika.

hladilne kondenzacijske enote za Hipermarket ZEAS

1. Hipermarket

Po izrednih prihrankih energije z Daikin VRV v njihovi trgovini na Nizozemskem je lastnik želel namestiti sistem Daikin tudi v hipermarketu v Arubi. Po natančni analizi smo vgradili kombinacijo 15 enot ZEAS skupaj z 18 enotami VRV ter tako opremili trgovino z izjemno zanesljivim sistemom, ki zagotavlja, da so živila vedno sveža in hladna.

Pivovarna

2. Pivovarna

Tradicionalna zasebna pivovarna v stari stavbi v vzhodni Nemčiji je potrebovala prostorsko varčno rešitev klimatiziranja zraka. Pivovarna ni zgolj obrat za proizvodnjo in skladiščenje, pač pa vključuje tudi pivnico, kamor lahko pridejo gostje in uživajo v pitju piva. Zaradi različnih zahtev za temperature okolja smo vgradili sistem ZEAS in tako zagotovili, da se pivo vari, streže ter hrani pri najustreznejši temperaturi.

ZEAS - tovarna za predelavo mesa

3. Tovarna za predelavo mesa

Lastniki velikega obrata za predelavo mesa v Nemčiji so nas prosili za izdelavo načrta za sistem za procesno hlajenje za natančno uravnavanje temperature v več hladilnicah, procesnih enotah in skladiščih. Vgradili smo kombinacijo 10 enot ZEAS in ustvarili energetsko varčno rešitev s popolno redundanco enot in zaščito pred izgubo tlaka . Zaradi modularne zasnove smo jih lahko zložili po višini zelo blizu uparjalnikov in tako občutno zmanjšali potreben prostor za postavitev ter skrajšali vgradnjo.

hladilne kondenzacijske enote za restavracijo

4. Restavracija

V stari stavbi, ki stoji na skrajno moderni lokaciji la Defence v Parizu, je ta vrhunska restavracija potrebovala sodobno in visoko učinkovito rešitev hlajenja. Ker smo morali upoštevati številne omejitve zaradi zgodovinskega pomena stavbe, smo izbrali sistem ZEAS zaradi njegove prilagodljivosti. Glavno enoto smo montirali v stopniščni jašek, ki vodi na streho, to pa je zahtevalo enoto z izpihovanjem navzgor in z izredno dolgo cevno napeljavo . Z enotami ZEAS lahko oblikujete sistem, ki ustreza vaši stavbi, in hkrati omogoča doseganje najvišje mogoče energetske učinkovitosti.

hladilne kondenzacijske enote za prireditvene dvorane

5. Prireditvena dvorana

Zelo dobro znana prireditvena dvorana s 17.000 sedeži na Nizozemskem gosti vsako leto prek 100 prireditev z okoli 1.000.000 obiskovalci. Zato je med prireditvami sistem hlajenja s 114 hladilnimi razstavnimi omarami in zamrzovalnimi enotami močno obremenjen, vendar pa so zahteve precej manjše, ko prireditev ni. Zato mora biti sistem izjemno energetsko učinkovit tako v času najvišjega povpraševanja kot ob delnih obremenitvah, to pa ZEAS s svojo zasnovo zmore z lahkoto. Namestili smo 6 velikih in 2 majhni enoti , ki bodo izpolnile zahteve z najnižjo porabo energije.

Več informacij