Daikin Altherma HPC Residential

Daikin Altherma HPC

Svež dostop do udobja doma

Daikin Altherma HPC je konvektor toplotne črpalke, ki v enem izdelku združuje ogrevanje in hlajenje.

Altherma_HPC_bedroom.jpg

Daikin Altherma HPC je združljiv s cevno napeljavo za talno ogrevanje in lahko zamenja zastarele radiatorje. Priključite ga lahko na nizko temperaturne toplotne črpalke in tako povečate kapacitete.

Zračni tok konvektorja toplotne črpalke

Kaj je konvektor toplotne črpalke

Način, kako deluje konvektor toplotne črpalke, je podoben delovanju radiatorja, saj oba uporabljata konvekcijo za ogrevanje prostora. Radiator ustvarja konvekcijo s pošiljanjem vode skozi cevi. Pri konvektorju toplotne črpalke je potek konvekcije radiatorja hitrejši, ker se za njim nahaja majhen ventilator, ki pospešuje cikel ogrevanja.

Konvektor toplotne črpalke ustvarja enako temperaturo prostora kot običajni radiator, toda pri nižjih temperaturah vode, in uporabniku dolgoročno omogoča neposreden prihranek energije.

PD2020_RD_RGB_long.png
Mere Altherme HPC

Majhne mere

S 135 mm (globina) se ta oddajnik toplote prilega v vsako hišo ali stanovanje.

Mere Altherme HPC - Globina
Hrup Altherme HPC

Diskretna

Ko enota doseže nastavitveno točko, ventilator z neprekinjeno modulacijo postopoma znižuje njeno hitrost in zmanjšuje hrup. Zvočni tlak enote je 25 db(A) na oddaljenosti 1 m, ko je ventilator na nastavitvi nizke hitrosti.

Altherma HPC v kombinaciji z asortimanom Daikin Altherma 3

Dovršena kombinacija

Ta konvektor toplotne črpalke se dovršeno prilega v asortiman Daikin Altherma 3.

Na voljo tudi za stensko montažo.

FWXT-ATV3_ip1.jpg

Daikin Altherma HPC je kompaktna enota, izdelana iz dizajnerskega kovinskega ohišja z vključenimi vsemi ventili. Različica za montažo na steno prihrani prostor na tleh za pohištvo in dekorativne predmete.

onthewall.png

Globina 129 mm je izreden tehnični dosežek, ki zagotavlja optimalno prileganje v vsako stanovanjsko okolje.

Če je potreba po ogrevanju manjša, enota prilagodi zračni tok tako, da upočasni hitrost ventilatorja in hkrati s tem zniža tudi hrup delovanja. Standardni ventilator na vklop/izklop, ki deluje sočasno z visoko hitrostjo, lahko zviša zvočni tlak.

In v skriti različici

Odkrijte

kako diskretni

so izdelki.

Skrito
Skrito
Skrito
Skrito
conceiled.png

Enoto Daikin Altherma HPC lahko namestite na 4 različne načine, zato je primerna za skoraj vse vrste bivalnih okolij. Enoto lahko namestite vodoravno ali navpično. Za vodoravno namestitev v strop so na voljo 3 različne možnosti:

› Vodoravna prekrivna plošča in navpično rešetka za izstop zraka
› Vodoravna vstopna rešetka in navpična rešetka za izstop zraka
› Vodoravna vstopna in izstopna rešetka za zrak

Druge prednosti Daikin Altherme HPC

Krmilniki

Daikin nudi širok izbor krmilnikov, ki so učinkoviti in se odlikujejo po odlični zasnovi.

Hiter in izredno zmogljiv

Daikin Altherma HPC združuje prednosti stanovanjskega talnega gretja in radiatorjev. Zagotavlja visoko zmogljivost ogrevanja ali hlajenja hitreje in pri izredno nizkih temperaturah (v režimu 35/30°).

Moduliran zračni tok

Če je potreba po ogrevanju manjša, enota prilagodi zračni tok tako, da upočasni hitrost ventilatorja in hkrati s tem zniža tudi hrup delovanja. Standardni ventilator na vklop/izklop, ki deluje sočasno z visoko hitrostjo, lahko drastično zviša raven hrupa.

DC inverter

Z najnovejšimi tehnologijami porablja Daikin Altherma HPC manj električne energije in hkrati zagotavlja stalno zanesljivo delovanje.