Skip to main content

Daikin Altherma HPC

Svež dostop do udobja doma

Daikin Altherma HPC je konvektor toplotne črpalke, ki v enem izdelku združuje ogrevanje in hlajenje.

bg-image

Daikin Altherma HPC je združljiv s cevno napeljavo za talno ogrevanje in lahko zamenja zastarele radiatorje. Priključite ga lahko na nizko temperaturne toplotne črpalke in tako povečate kapacitete.

Zračni tok konvektorja toplotne črpalke

Kaj je konvektor toplotne črpalke

Način, kako deluje konvektor toplotne črpalke, je podoben delovanju radiatorja, saj oba uporabljata konvekcijo za ogrevanje prostora. Radiator ustvarja konvekcijo s pošiljanjem vode skozi cevi. Pri konvektorju toplotne črpalke je potek konvekcije radiatorja hitrejši, ker se za njim nahaja majhen ventilator, ki pospešuje cikel ogrevanja.

Konvektor toplotne črpalke ustvarja enako temperaturo prostora kot običajni radiator, toda pri nižjih temperaturah vode, in uporabniku dolgoročno omogoča neposreden prihranek energije.

Mere Altherme HPC

Majhne mere

S 135 mm (globina) se ta oddajnik toplote prilega v vsako hišo ali stanovanje.

Mere Altherme HPC - Globina
Hrup Altherme HPC

Diskretna

Ko enota doseže nastavitveno točko, ventilator z neprekinjeno modulacijo postopoma znižuje njeno hitrost in zmanjšuje hrup. Zvočni tlak enote je 25 db(A) na oddaljenosti 1 m, ko je ventilator na nastavitvi nizke hitrosti.

Altherma HPC v kombinaciji z asortimanom Daikin Altherma 3

Dovršena kombinacija

Ta konvektor toplotne črpalke se dovršeno prilega v asortiman Daikin Altherma 3.

NOVO! Izbirno krmiljenje kakovosti zraka v zaprtem prostoru za samostoječi model

bg-image

Kakovost zraka v zaprtem prostoru (IAQ) se nanaša na kakovost zraka v stavbi ali strukturi, ki ga vsakodnevno dihajo prebivalci v stavbi.

Pri načrtovanju gradnje novih stanovanjskih stavb, šol, pisarniških ali komercialnih objektov je treba upoštevati številne dejavnike. Poleg strukturalnih dejavnikov obstajajo tudi vprašanja ogrevanja, hlajenja ter dejavnik, ki je pogosto prezrt: kakovost zraka v zaprtih prostorih.

Ali ste vedeli, da je lahko zrak, ki ga dihamo doma, v pisarni ali v hotelski sobi, mnogo bolj onesnažen kot zrak zunaj, na prostem?

  • 90 % našega življenja preživimo v notranjih prostorih
  • Kakovost zraka v zaprtem prostoru je lahko od 2 do 5 krat slabša kot kakovost zraka na prostem zaradi onesnaževalcev, kot so cvetni prah, bakterije itd.

Onesnaževalci in delci v notranjem zraku

Z ustreznim sistemom (klimatska naprava, prezračevanje, oprema za prečiščevanje zraka) je mogoče onesnaževalce v zraku, kot so cvetni prah, spore, cementni prah, bakterije, virusi ali klice, s filtriranjem izločiti iz zraka.​

Čim manjši so ti delci, tem bolj so nevarni za naše zdravje, zato so trdne snovi v zraku razvrščene v kategorije po svoji velikosti.​

Onesnaževalci notranjega zraka

Na voljo tudi za stensko montažo.

Daikin Altherma HPC je kompaktna enota, izdelana iz dizajnerskega kovinskega ohišja z vključenimi vsemi ventili. Različica za montažo na steno prihrani prostor na tleh za pohištvo in dekorativne predmete.

Globina 129 mm je izreden tehnični dosežek, ki zagotavlja optimalno prileganje v vsako stanovanjsko okolje.

Če je potreba po ogrevanju manjša, enota prilagodi zračni tok tako, da upočasni hitrost ventilatorja in hkrati s tem zniža tudi hrup delovanja. Standardni ventilator na vklop/izklop, ki deluje sočasno z visoko hitrostjo, lahko zviša zvočni tlak.

In v skriti različici

Odkrijte

kako diskretni

so izdelki.

Skrito
Skrito
Skrito
Skrito

Enoto Daikin Altherma HPC lahko namestite na 4 različne načine, zato je primerna za skoraj vse vrste bivalnih okolij. Enoto lahko namestite vodoravno ali navpično. Za vodoravno namestitev v strop so na voljo 3 različne možnosti:

› Vodoravna prekrivna plošča in navpično rešetka za izstop zraka
› Vodoravna vstopna rešetka in navpična rešetka za izstop zraka
› Vodoravna vstopna in izstopna rešetka za zrak

Druge prednosti Daikin Altherme HPC

Krmilniki

Daikin nudi širok izbor krmilnikov, ki so učinkoviti in se odlikujejo po odlični zasnovi.

Hiter in izredno zmogljiv

Daikin Altherma HPC združuje prednosti stanovanjskega talnega gretja in radiatorjev. Zagotavlja visoko zmogljivost ogrevanja ali hlajenja hitreje in pri izredno nizkih temperaturah (v režimu 35/30°).

Moduliran zračni tok

Če je potreba po ogrevanju manjša, enota prilagodi zračni tok tako, da upočasni hitrost ventilatorja in hkrati s tem zniža tudi hrup delovanja. Standardni ventilator na vklop/izklop, ki deluje sočasno z visoko hitrostjo, lahko drastično zviša raven hrupa.

DC inverter

Z najnovejšimi tehnologijami porablja Daikin Altherma HPC manj električne energije in hkrati zagotavlja stalno zanesljivo delovanje.

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?