Skip to main content

Prezračevanje

Prava oprema za prezračevanje je ključnega pomena za zagotavljanje svežega zraka in filtriranje onesnaževalcev zraka, kot so cvetni prah, spore, prah, bakterije, virusi in mikrobi.

bg-image

Za doseganje optimalnega prezračevanja Daikin ohranja najvišje standarde energijske učinkovitosti in prilagodljivosti pri zagotavljanju najvišje možne ravni kakovosti notranjega zraka. Za doseganje čistega notranjega zraka Daikin zagotavlja, da so njihove prezračevalne rešitve popolnoma integrirane v celostno rešitev toplotnih črpalk. To pomeni, da z enim popolnim sistemom HVAC znižujemo število posameznih sistemov in neodvisnih dobaviteljev.

Vsi naše prezračevalne enote imajo vgrajeno standardno funkcijo vračanja toplote in lahko vrnejo do 81% izhodne toplote. Ponujamo širok izbor rešitev za skoraj vse vrste uporabe, z začetkom pri 10 m3/h in vse do 140.000 m3/h.

Daikinova enota za obdelavo zraka Modular Light nameščena v trgovini Action

Prezračevanje s ponovno uporabo toplote

Prikaz pretoka zraka pri prezračevanju z vračanjem toplote

Daikinove enote za prezračevanje s ponovno uporabo toplote (HRV) vračajo toploto, izgubljeno med potekom prezračevanja, in nadzorujejo spremembe sobne temperature, ki jih povzroča prezračevanje, ter ohranjajo udobje in kakovost zraka. Zmanjšujejo lahko tudi obremenitev sistema za nadzorovanje klime in tako varčujejo z energijo.

Enote HRV je možno vgraditi v sistem VRV ali Sky Air in tako zagotoviti osrednji nadzor nad vsemi vidiki klimatiziranja notranjega zraka.

Trenutna ponudba vključuje modele z (VKM) ali brez razvlaževanja (VAM).

Enote za obdelavo zraka

Namestitev Daikinove enote za obdelavo zraka na streho

Daikin ponuja širok izbor enot za obdelavo zraka za srednje do velike aplikacije. Standardno ponudbo enot različnih velikosti je možno prilagajati glede na razpoložljivi prostor, sisteme pa prilagoditi v skladu s potrebami stavbe.

Enote za obdelavo zraka je mogoče priključiti na katero koli Daikinovo VRV ali ERQ invertersko kondenzacijsko enoto in jih tako vgraditi v celostno rešitev stavbe.

Daikin Modular Light (Smart) 

  • Daikinova enota Modular Light je opremljena z edinstveno funkcijo dvojnega filtriranja, s katero dosežemo intenzivnejše odstranjevanje trdnih delcev iz zraka.
  • Enota ima vgrajen aluminijasti toplotni izmenjevalnik z ravnijo učinkovitosti nad 92 %.
  • Ohišje je za zagotavljanje nizke ravni hrupa izdelano iz dvojne stene s 50 mm debelim izolacijskim slojem iz mineralne volne.
  • Višina enote je optimalno prilagojena tako, da omogoča čim večji prihranek prostora pri vgradnji v spuščeni strop.

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?