Skip to main content

Bistvo toplotne črpalke

Daikin Altherma 3 H HT je naložba v udobje in prihranek energije. Toplotna črpalka z uporabo zraka, zadovoljuje vaše potrebe po ogrevanju, hlajenju in proizvodnji sanitarne tople vode, ter dosega najvišje standarde energetske učinkovitosti. Sistem je idealen za lastnike stanovanj, ki želijo nadgraditi svoj tradicionalni ogrevalni sistem v okolju prijaznejšo in cenovno ugodnejšo rešitev.

Dizajn

Dovršen dizajn, ki se prilagaja tako zunanjosti kot notranjosti vsakega doma.

Preberi več

Tiho delovanje

Naj bo miren in sproščujoč ambient brez motenj.

Preberi več

Učinkovitost

Izkoristite najnovejše tehnologije in s tem prihranite pri energiji in denarju.

Preberi več

Kombinacija

Prilagodite sistem tako, da ustreza vašemu življenjskemu slogu in potrebam po udobju.

Preberi več
bg-image

 

 

Nagrajena za dizajn

 

Lastniki stanovanj želijo enoto, ki ne da samo dobro deluje, ampak tudi dobro izgleda v katerikoli notranjosti vašega doma. Zato je Daikin ustvariti enoto z odličnimi tehničnimi lastnostmi in vsestranskim dizajnom. Ta prizadevanja so Daikin Altherma 3 H HT prinesli dve prestižni nagradi za oblikovanje.

 

 

 

 

bg-image

 

Kar je odlično v notranjosti, bi moralo biti enako videti tudi zunaj ...

 

Zunanjo enoto Daikin Altherma 3 H HT odlikujejo čiste linije, minimalizem in enostaven dizajn. Črna rešetka je položena vodoravno, zato je ventilator znotraj enote neviden ob enem je delovanje enote skoraj neslišno. Siva mat barva ohišja omogoča, da se zunanja enota prilagaja na različno zunanjo okolico.

bg-image

Tišina se rima z udobjem

Med delovanjem enote v standardnem načinu zvoka je zvočni tlak na oddaljenosti 3 metrov enak 38 dBA, kar je tišje od ščebetanja ptic in približno enako ravni zvoka v knjižnici. V načinu nizkega zvoka se zvočni tlak zmanjša na polovico (35 dBA na razdalji 3 m).

Poslušajte Daikin Altherma 3 H HT v delovanju

Kako se meri zvok?

Zvočno moč proizvaja enota sama, ne glede na razdaljo in okolico. Zvočni tlak je zvok, ki se ga zazna na določeni razdalji. Zvočni tlak se običajno računa na razdalji od 1 do 5 metrov oddaljenosti od enote.

 

bg-image

Izjemna zmogljivost prihaja od znotraj

Daikin Altherma 3 H HT toplotno črpalko odlikuje najnovejša HVAC tehnologija, ki je bila razvita v Evropi za evropska podnebja. Odkrijte funkcije, zaradi katerih Daikin Altherma 3 H HT izstopa od ostalih toplotnih črpalk.

 

bg-image

Skrbno izdelano

 

1. Sodobno ohišje

Daikin inženirji so v sodelovanju z oblikovalci, navdihnjeni z odličnim dizajnom notranjih enot, tradicionalni zunanji enoti vdahnili nov, svež zrak. Zunanja enota ima privlačno sprednjo ploščo in čiste linije in se zlahka zlije z okolico.

 


2. Visoko učinkovit ventilator

Toplotne črpalke visoke zmogljivosti običajno delujejo z dvema ventilatorjema, vendar Daikin Altherma 3 H HT potrebuje samo en ventilator. Le-ta je večji, zato izboljša kroženje zraka, in znižuje raven hrupa.

 

 

 

 

heat pump 3 H HT inside parts

3. Popolnoma nov kompresor

Daikin Europe je v sodelovanju s tehnološkim in inovacijskim centrom Daikin na Japonskem, razvil poseben kompresor, ki dovaja 70 ° C vode. Ta visokotemperaturna toplotna črpalka je tudi prva, ki uporablja hladilno sredstvo R-32, ki je po zmogljivosti ekvivalentno standardnim hladilnim sredstvom, vendar dosega višjo energetsko učinkovitost in nižje emisije CO2.

 


4. Trajnostna izolacija

3-slojna izolacija in gumijaste blazinice med spodnjo ploščo in vibracijsko ploščo absorbirajo in izolirajo zvoke, ki jih ustvarja kompresor med delovanjem.

 

bg-image

Premagaj mraz

Daikin Altherma 3 H HT je zanesljiva rešitev za ogrevanje, ki deluje enako dobro tako v hladnih kot tudi toplih podnebjih. V primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi dovaja ustrezno zmogljivost toplote in vroče vode, tudi pri temperaturah do - 28 ° C.

 

bg-image

Ena rešitev, več kombinacij

Izvedbo notranje enote Daikin Altherma 3 H HT lahko izberete glede na svoje potrebe: ogrevanje, ogrevanje in hlajenje ali priprave tople sanitarne vode v vašem domu.

 

bg-image
Illustration of a house.

Izberite svojo notranjo enoto

Izberite način delovanja, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Za natančno prilagajanje ogrevalnega sistema vašim željam so notranje enote na voljo v 3. različicah.

1. Stenski model

Najkompaktnejša enota, ki je za zagotavljanje tople sanitarne vode kombinirana z ločenim zalogovnikom. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.

 


2. Model z integriranim rezervoarjem za sanitarno toplo vodo iz nerjavečega jekla 

Kompaktna enota, dimenzij 595 x 600 mm je opremljena z zalogovnikom vode s 180 l ali 230 l prostornine, ter s tem izpolnjuje vse vaše potrebe po sanitarni topli vodi. Možna je vgradnja modela Bizone za sočasno upravljanje dveh temperaturnih območij.

 

heatpump inside and out side units

3. Model z integriranim rezervoarjem ECH2O za sanitarno toplo vodo

Enota ECH2O je opremljena z rezervoarjem za sanitarno toplo vodo prostornine 300 l ali 500 l, ki ga lahko priključite na sprejemnike sončne energije. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.

 

 

Daikin Residential Controller Logo.

Aplikacija Daikin Residential Controller z glasovnim upravljanjem

  • Upravljajte ogrevalni sistem od doma ali na daljavo prek pametnega telefona
  • Upravljajte ogrevalni sistem z glasovnimi ukazi
  • Integrirajte z Google Assistantom in Amazon Alexa
  • Druge funkcije vključujejo:
    • Razpored za dnevno uporabo ali počitniški način
    • Nadzor več enot/povečanje zmogljivosti
    • Spremljanje porabe energije

Tri funkcijeModel "samo gretje"

Model "samo gretje" je standarden v ponudbi rešitev Daikin in je na voljo za vse tri notranje enote. To pomeni, da lahko vaš sistem zagotavlja gretje prostorov in toplo sanitarno vodo.

 

Reverzibilni model "gretje in hlajenje"

Če potrebujete tudi hlajenje, je reverzibilni model kot nalašč za vas! Ta funkcija je na voljo v vseh treh izvedenkah notranjih enot. Reverzibilno pomeni, da lahko vaš sistem zamenja način delovanja in namesto gretja omogoči hlajenje. Funkcija hlajenja zahteva konvektorje ali ustrezno talno oz. stensko cevno napeljavo.

 

Model z dvo-območno regulacijo

Samo vgrajena talna samostoječa enota je izbirno opremljena s funkcijo dveh območij. Izbirate lahko med dvema med seboj neodvisnima območjema z različnimi vrstami oddajnikov glede na zahtevano različno temperaturo v različnih prostorih (primer: talni sistem v dnevni sobi in radiatorji v spalnicah v zgornjem nadstropju). Obe območji lahko upravljate tudi ločeno. Izključite gretje v prvem nadstropju podnevi in tako zmanjšate prekomerno porabo energije.