Skip to main content

Daikin Altherma 3 H MT

Bistvo toplotne črpalke

Daikin Altherma 3 H MT je investicija v udobje in prihranek energije. Ta toplotna črpalka zrak−voda omogoča ogrevanje, hlajenje in takojšnjo toplo vodo—in za vse to porabi manj energije. Ta sistem je odlična izbira za lastnike domov, ki želijo nadgraditi kotel ali klasični sistem ogrevanja na okolju prijaznejšo in varčnejšo rešitev.

Oblika

Dopolnjuje vse vrste domov od zunaj in od znotraj.

Preberite več

Zvok

Zagotovite tiho in sproščujoče okolje brez motenj in prekinitev.

Preberite več

Učinkovitost

Izkoristite najnovejše tehnološke dosežke za prihranek energije in denarja.

Preberite več

Kombinacija

Prilagodite sistem svojemu življenjskemu slogu in željam po udobju.

Preberite več
bg-image
Dobitnica nagrade 'iF' Design leta 2019 in Reddot Design leta 2019.

Nagrajena zasnova

Lastniki domov si želijo enoto, ki ni zgolj učinkovita, temveč tudi privlačna na pogled kjerkoli v stanovanju. Zato si je Daikin prizadeval ustvariti enoto z najboljšimi tehničnimi lastnostmi in prilagodljivim dizajnom. Ta prizadevanja so Daikinovi enoti Altherma 3 H MT prinesla ne le ene, temveč kar dve prestižni nagradi za oblikovanje.

bg-image

Kar je odlično znotraj, mora biti sijajno na pogled tudi od zunaj…

Definicije čisto, minimalno in nezapleteno so najboljši opis Daikinove zunanje enote Altherma 3 H MT. Črna vodoravna maska preko celotne sprednje plošče zakriva en sam ventilator ter zmanjšuje zvok njegovega delovanja, mat zaključna siva prevleka pa odseva barvo zunanje stene ter omogoča, da se enota zlije z različnimi okolji in krajinskimi posebnostmi.

bg-image

Tišina je udobje

Med delovanjem v standardnem zvočnem načinu je raven zvočnega tlaka zunanje enote 38 dBA (na razdalji 3 metrov)—to je med glasnostjo ščebetanja ptic in tišino v knjižnici. V tihem načinu je zvočni tlak znižan na polovico (35 dBA na razdalji 3 metrov).

Prisluhnite enoti Daikin Altherma 3 H MT med delovanjem

Kako merimo zvok

Zvočno moč proizvaja enota sama ne glede na razdaljo in okolico. Zvočni tlak je zvok, ki ga zaznavamo na določeni razdalji. Zvočni tlak navadno izračunavamo na oddaljenosti med 1 in 5 metri od enote.

Zvočna moč
bg-image

Izjemna učinkovitost prihaja od znotraj

Daikin Altherma 3 H MT vsebuje najsodobnejše tehnologije HVAC, razvite v Evropi za evropska podnebja. Odkrijte
lastnosti, po katerih ta enota izstopa med ostalimi.

bg-image

Izdelano s skrbjo

1. Sodobno ohišje

Daikinovi inženirji so sodelovali z oblikovalci, da so lahko klasično zunanjo enoto osvežili s sodobno obliko. Navdahnjena z dovršeno zasnovo Daikinovih notranjih enot se ta zunanja enota ponaša z estetsko privlačno sprednjo ploščo in čistimi linijami za popolno in enostavno zlitje z okolico.


2. Izredno zmogljiv ventilator

Izredno zmogljive enote ponavadi za delovanje potrebujejo dva ventilatorja, ta zunanja enota pa zahteva samo enega. Ventilator, ki je večji, izboljšuje kroženje zraka, zato omogoča nizko raven hrupa med delovanjem.

notranji deli toplotne črpalke 3 H HT

3. Popolnoma nov kompresor

Daikin Europe je pri razvoju posebnega kompresorja, ki omogoča oskrbo z vodo s temperaturo 70 °C, sodeloval z Daikinovim centrom za tehnologijo in inovacije na Japonskem. Ta visoko temperaturna toplotna črpalka je tudi prva, ki uporablja R-32: energijsko varčnejše hladilno sredstvo, ki sprošča manj emisij CO2 .


4. Trpežna izolacija

3-slojna izolacija in gumijasti vložki med spodnjo ploščo in vibracijsko ploščo absorbirajo in izolirajo zvoke, ki jih proizvaja kompresor med delovanjem.

bg-image

Premagajte mraz

Daikin Altherma 3 H MT je rešitev ogrevanja z uporabo obnovljive energije, ki deluje prav tako odlično v hladnejšem kot v toplem podnebju. Ta serija v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja uporablja zunanji zrak za zagotavljanje ustrezne ravni toplote in količine tople vode, celo pri temperaturah do − 28 °C.

bg-image

Ena rešitev − Številne kombinacije

Serija vključuje eno zunanjo enoto, ki je združljiva s tremi različnimi nagrajenimi notranjimi enotami, vse pa je mogoče
prilagoditi tako, da zagotavljajo ogrevanje, hlajenje in proizvodnjo gospodinjske sanitarne tople vode.

bg-image
Pogled v notranjost hiše z nameščenimi tremi Daikinovimi notranjimi enotami in eno zunanjo enoto. Ilustracija.

Izberite notranjo enoto

Preverite tri notranje enote, ki so del te družine, in tri različne nastavitve (Tri funkcije), med katerimi lahko izbirate in jih prilagodite svojim zahtevam po klimatiziranju zraka.

1. Stenski model

Kompaktna enota v kombinaciji z ločenim rezervoarjem za oskrbo z gospodinjsko sanitarno toplo vodo. Ta model vključuje izbirno funkcijo hlajenja.


2. Model z integriranim rezervoarjem iz nerjavečega jekla za gospodinjsko sanitarno toplo vodo

Kompaktna enota s tlorisom samo 595 x 625 mm. Enota je povezana s 180 ali 230 litrskim rezervoarjem, ki izpolnjuje potrebe po topli vodi v gospodinjstvu, in lahko deluje z nastavitvijo za hlajenje ali z nastavitvijo Bizone.

Zunanja enota in 3 notranje enote Daikin.

3. Model z integriranim rezervoarjem za gospodinjsko toplo vodo ECH2O

Enota ECH2O je opremljena s termalnim rezervoarjem za gospodinjsko sanitarno toplo vodo s prostornino 300 ali 500 l, ki ga je mogoče priključiti na termalne solarne kolektorje. Ta model vključuje izbirno funkcijo hlajenja.

Štiri značilnosti

Samo gretje

Funkcija Samo gretje (Heating Only) je standardna za celoten Daikinov proizvodni program in je na voljo na vseh treh notranjih enotah. Ta nastavitev zagotavlja ogrevanje prostorov in proizvodnjo sanitarne tople vode.

Reverzibilno

Če potrebujete udobje hlajenja poleg ogrevanja in tople vode, je funkcija Reverzibilno (Reversible) najboljša rešitev. Ta funkcija, ki je na voljo za vse tri notranje enote, omogoča sistemu, da obrne delovanje in namesto ogrevanja zagotovi hlajenje. Ta nastavitev zahteva talno cevno napeljavo ali kaloriferje.

Nastavitev Bizone (Dvopodročno)

Integrirana talna enota je edina notranja enota, opremljena z nastavitvijo Bizone/Dvopodročno. S funkcijo Bizone (Dvopodročno) lahko upravljate in nadzorujete temperaturo dveh ločenih območij v vašem domu, ki uporabljata drugačne oddajnike, na primer radiatorje ali talno gretje.

Logotip za Daikin Residential Controller.

Aplikacija Daikin Residential Controller z glasovnim upravljanjem

  • Upravljajte sistem gretja od doma ali od daleč prek mobilnega telefona
  • Upravljajte sistem gretja z glasovnimi ukazi
  • Povežite se z aplikacijama Google Assistant in Amazon Alexa
  • Druge funkcije so:
    • Urnik za vsakodnevno uporabo ali za način počitnic
    • Upravljanje večjega števila enot/izboljšanje učinkovitosti
    • Spremljanje porabe energije

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?