prečiščevanje zraka

Čist zrak, ker nam ni vseeno

Z Daikinovimi čistilniki zraka vam lahko obljubimo zrak, ki je 3-krat čistejši, zdrav in bolj svež.

Želite brezplačno preizkusiti Daikin čistilnik zraka? Kontaktirajte nas ali pa nas obiščite v Ljubljani in Mariboru!

Dva Daikinova čistilnika zraka

Inštitut Pasteur de Lille je ocenil učinkovitosti Daikinovih čistilnikov zraka glede na prisotnost respiratornih virusov.

V skladu s preizkusi, opravljenimi v Inštitutu Pasteur de Lille, Daikinovi čistilniki zraka odstranijo več kot 99,98 % človeškega korona virusa HCoV-229E v 2,5 minutah*. Ta virus pripada isti družini kot korona virus SARS-CoV-2, ki je povzročitelj pandemije COVID-19.

Prav tako je bila za enote potrjena tudi 99,93 % učinkovitost proti virusu H1N1 v 2,5 minutah delovanja*. H1N1 je virus, ki povzroča običajno gripo.

To pomeni, da so Daikinovi čistilniki zraka dodatni ukrep v boju proti boleznim dihal. Naši kompaktni čistilniki po principu priključi-in-poženi, ki svojo učinkovitost dosegajo prek kombinacije izredno zmogljivega elektrostatičnega filtra HEPA, ki prestreže virus, ter intenzivne izpostavljenosti virusa patentirani Daikinovi tehnologiji Flash Streamer, ki virus uniči, lahko tako bistveno pripomorejo k zmanjšanju tveganja prenosa respiratornega virusa.

*Daikinova naprava MCK55WVM (trgovsko ime MCK55W), preizkušena v Inštitutu Pasteur de Lille, odstrani 99,996 % človeškega korona virusa HCoV-229E v 2,5 minutah delovanja s hitrostjo ‘turbo’ v laboratorijskih pogojih (nepredušna komora z notranjo prostornino 0,47 m3, brez obnavljanja zraka). Človeški korona virus HCoV-229E se razlikuje od virusa SARS-CoV-2, povzročitelja COVID-19, vendar pripada isti družini korona virusov.
Daikinova naprava MC55WVM (trgovski imeni MC55W/VB), preizkušena v Inštitutu Pasteur de Lille, odstrani 99,98 % človeškega korona virusa HCoV-229E v 2,5 minutah delovanja s hitrostjo ‘turbo’ v laboratorijskih pogojih (nepredušna komora z notranjo prostornino 1,4 m3, brez obnavljanja zraka). Človeški korona virus HCoV-229E se razlikuje od virusa SARS-CoV-2, povzročitelja COVID-19, vendar pripada isti družini korona virusov.
Daikinova naprava MCK55WVM (trgovsko ime MCK55W), preizkušena v Inštitutu Pasteur de Lille, odstrani 99,986 % virusa gripe A, podtip H1N1, v 2,5 minutah delovanja s hitrostjo ‘turbo’ v laboratorijskih pogojih (nepredušna komora z notranjo prostornino 0,47 m3, brez obnavljanja zraka).
Daikinova naprava MC55WVM (trgovski imeni MC55W/VB), preizkušena v Inštitutu Pasteur de Lille, odstrani 99,93 % virusa gripe A, podtip H1N1, v 2,5 minutah delovanja s hitrostjo ‘turbo’ v laboratorijskih pogojih (nepredušna komora z notranjo prostornino 0,47 m3, brez obnavljanja zraka)

Brez prahu in prašnih delcev

Izjemno učinkovit HEPA filter odstrani 99% drobnih delcev prahu.

Učinkovitost

Daikin Flash Streamer tehnologija uniči kar 99 % koronavirusa.

Zdravje

Poskrbite za svoje zdravje že danes, s kakovostjo zraka v vaših zaprtih prostorih.


Mati in hči med branjem v zdravem prostoru

Dihajte zrak, ki je čist in zdrav

Daikinovi čistilniki zraka odpravljajo simptome astme in alergij z odstranjevanjem prahu in cvetnega prahu iz zraka ter vas ohranjajo zdrave s filtriranjem v zraku prisotnih bakterij in virusov.

Čist prostor z nadzorovano vlažnostjo

Vlažnost je bistvenega pomena za zdravo kožo

Tanek vodni rezervoar čistilnika in vlažilnika zraka dovaja vlago v prostor, če je zrak presuh in preprečuje nelagodno počutje zaradi suhih rok ali prebujanja s prasketajočim občutkom v grlu.

Mati in hči med branjem na kavču

Naj bo vaš zrak vedno svež

Naši čistilniki zraka omejujejo vonjave. Vaš dom bo vedno dišal po svežini in čistoči.

1 Močno sesanje

Sesa zrak s širokega območja iz 3 smeri.

Prikaz močnega sesanja

2 Učinkovito lovljenje onesnaževalcev zraka

Učinkovito lovi prah in onesnaževala z elektrostatičnim HEPA filtrom.

Elektrostatični HEPA filter

3 Razgrajevanje

Uporablja Daikinovo tehnologijo Streamer za razgrajevanje s pomočjo oksidacije škodljivih snovi, zajetih v filtru.*

Streamer

 

* Snovi vključujejo viruse1, bakterije2, cvetni prah3, plesen4

Opomba:
1 Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Raziskovalni center za okoljske vede Kitasato; Potrdilo o rezultatu preizkusa 21_0026 (ki ga je izdalo isto podjetje); Rezultat preizkusa: 99,9-odstotna odstranitev virusa A-H1N1 po 1 uri.
2 Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Japan Food Research Laboratories (Japonski prehrambeni raziskovalni laboratoriji). Številka preizkusa: 15044988001-0201. Metoda preizkusa: Pritrditev preizkusnega kosa, nacepljenega s tekočino z bakterijami, na zgornjo stran filtra za zbiranje prahu, vgrajenega v čistilnik zraka, delujočega v preizkusnem prostoru s površino 25 m³. Preštetje števila živih bakterij po petih urah. Rezultat preizkusa: Zmanjšano za več kot 99 odstotkov v petih urah. Preizkusna enota: Preizkus izveden z MCK55S (japonski model), modelom, ki je enak seriji MCK55W (turbo delovanje).
3 Med delovanjem streamerja so bili obsevani različni alergeni oz. razpad proteinov v alergenih je bil potrjen z uporabo metode ELISA, s kataforezo ali z elektronskim mikroskopom (skupni raziskovalni projekt z univerzo Wakayama Medical University). Primer preizkusa: ‘Cvetni prah japonske cedre Cryj-1’; Rezultat preizkusa: 99,6 odstotkov ali več razgrajenega in odstranjenega v 2 urah.
4 Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Japan Food Research Laboratories (Japonski prehrambeni raziskovalni laboratoriji). Številka preizkusa: 204041635-001. Rezultat preizkusa: 99,6 odstotkov ali več razgrajenih in odstranjenih spor plesni (Cladosporium) v 24 urah.

Prikaz delovanja funkcije vlaženja

 

Močno vlaženje za zaščito pred suhim zrakom in virusi

  • Ščiti kožo, grlo in nosnice pred izsušenostjo.
  • Ščiti pred virusi z ohranjanjem ustrezne vlažnosti v prostoru.
  • Zagotavlja udobne ravni vlažnosti prostora (40 do 60% relativne vlažnosti)
  • Streamer odstranjuje bakterije na vlažilnem filtru.

Izjemno učinkovit HEPA filter za lovljenje drobnih delcev prahu

Odstrani 99% delcev velikosti od 0,1μm in 2,5μm

arrow-right.png

Filter učinkovito lovi prah z izkoriščanjem elektrostatičnih sil. V primerjavi s HEPA filtri, ki niso elektrostatični in ki lovijo prašne delce samo s pomočjo finosti mrežice, ni nagnjen ki zamašitvam.

Elektrostatično nabit

Elektrostatični HEPA filter

Odstrani 99,97% finih delcev velikosti 0,3μm. Vlakna filtra so nabita s statično elektriko in učinkovito privlačijo in lovijo prah. Ne zamaši se z lahkoto in zato povzroča nizko izgubo tlaka.

arrow-right.png

Zato lahko skozi filter prehaja večja količina zraka.

 

 

 

Proti

 

 

 

arrow-right.png

Filter lahko prečisti večjo količino zraka!

Elektrostatično nevtralen

Ne-elektrostatični filter

Ker lovi delce samo na osnovi velikosti mrežice, mora biti mrežica bolj gosta, zato se lažje zamaši in povzroči visoko izgubo tlaka.

Kompakten, učinkovit in tih zahvaljujoč svoji novi, inovativni zgradbi

Prikaz zgradbe čistilnika zraka

Raziščite naše čistilnike zraka

MC55W.jpg

Čistilnik zraka s tehnologijo Streamer

Naša tehnologija Streamer izloča v zraku prisotne delce, ki pogosto predstavljajo resno nevarnost za zdravje.

MCK55W.jpg

Ururu čistilnik zraka s Streamer tehnologijo

Čistilnik zraka Daikin Ururu čisti in vlaži zrak v vašem domu. Preprosto občasno napolnite 2,7-litrski rezervoar, ki bo vlažil prostor z največjo zmogljivostjo 500 ml/h.

clean-air-ururu-sarara-v2.png

Kakovost notranjega zraka, Daikinova izkušnja