Skip to main content

Rešitve Daikin visokotemperaturnih toplotnih črpalk zrak-voda

Odkrijte rešitve Daikin visokotemperaturnih toplotnih črpalk zrak-voda za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode za vaš dom.

Toplotne črpalke so odličen vsestranski sistem za ogrevanje, hlajenje in pripravosanitarne sanitarne vode.

Z odličnimi ocenami učinkovitosti, potencialno brez emisij in z zmožnostjo povezovanja z različnimi oddajniki lahko pripomorejo k znatnim prihrankom pri letnih računih za energijo, zmanjšajo vaš ogljični odtis in zadovoljijo morebitne potrebe po ogrevanju, hlajenju in pripravi sanitarne tople vode.

Popolna integracija

Visokotemperaturne toplotne črpalke lahko priključite na različne sisteme ogrevanja, hlajenja in priprave sanitarne tople vode ter tako ustvarite popolno okolje v celotnem domu, ne glede na letni čas.

Nizki stroški energije

Za vsak kilovat električne energije, porabljen v toplotni črpalki, se iz zraka proizvede med 3 in 4 kilovate obnovljive toplote, kar pripomore k izboljšanju učinkovitosti za 300 - 400 %.

Nižje emisije

Toplotna črpalka ne proizvaja lokalnih emisij in ob priklopu na okolju prijazen vir električne energije potencialno zagotavlja doživljenjsko delovanje brez emisij.

Pričakovana dolga življenjska doba

Toplotne črpalke običajno zahtevajo vzdrževanje in servisiranje enkrat letno, z upoštevanjem njihovih vzdrževalnih potreb pa lahko preprosto podaljšate njihovo življenjsko dobo na več kot 10 let.

Rešitve visokotemperaturnih toplotnih črpalk

Rešitve za vsak tip doma 

Ne glede na to, ali gre za nov dom ali večjo prenovo, so Daikin visokotemperaturne toplotne črpalke na voljo v različnih velikostih, izvedbah (kot samostoječe ali stenske enote) in funkcionalnostih, tako da je enostavno najti tisto, ki ustreza vašemu domu, razpoložljivemu prostoru in potrebam.

Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak-voda Daikin Altherma 3 H HT, notranja prostostoječa enota z vgrajeno enoto rezervoarja za sanitarno toplo vodo in slika zunanje enote

Daikin Altherma 3 H HT

Talna enota z vgrajenim rezervoarjem za sanitarno toplo vodo

Vse v enem: upravljanje ogrevanja, hlajenja in priprave sanitarne tople vode z eno samo enoto.

Biconski model: Možnost prilagajanja temperature dveh ločenih con v vašem domu.

Pametni nadzor: Nadzor delovanja z aplikacijo Onecta ali z glasovnimi ukazi prek Google Assistant in Amazon Alexa.

 

Popolna izbira, če:

 • Želite nadgraditi obstoječi ogrevalni sistem ali pa morate zamenjati kotel.
 • Želite nadgraditi sistem na eno samo rešitev za upravljanje potreb vašega doma po ogrevanju, hlajenju in sanitarni topli vodi.
 • Že imate ali nameravate vgraditi radiatorje.
 • Iščete dolgoročen in zanesljiv sistem z minimalnimi potrebami po servisiranju in vzdrževanju.
Slika samostoječe notranje enote Daikin Altherma 3 H HT ECH2O visokotemperaturne toplotne črpalka zrak-voda z vgrajeno enoto za shranjevanje toplote in slika zunanje enote

Altherma 3 H HT ECH2O

Talna enota z integriranim rezervoarjem za sanitarno toplo vodo

Pripravljena na pametno omrežje: učinkovito shranjuje toplotno energijo za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode.

Načelo sveže vode: Zagotovljena higienska voda z dodatno zaščito pred legionelo, saj se voda segreva, ko gre skozi enoto.

Bivalentni model: Možnost kombiniranja z dodatnimi viri toplote za dodatno učinkovitost in manjšo porabo energije

 

Popolna izbira, če:

 • V vašem domu že imate ali nameravate namestiti sončne celice.
 • Želite imeti zelen dom, ki povečuje energetsko učinkovitost.
 • Že imate ali nameravate uporabiti dodatne vire toplote.
 • Iščete dolgoročni sistem z minimalnimi potrebami po servisiranju in vzdrževanju.
Slika notranje stenske in zunanje enote visokotemperaturne toplotne črpalke zrak-voda Daikin Altherma 3 H HT W

Daikin Altherma 3 H HT W

Stenska enota

Popolnoma kompaktna: idealna možnost za domove z omejenim prostorom za namestitev

Fleksibilna povezava: Brezhibno se lahko poveže bodisi z rezervoarjem tople vode za gospodinjstvo bodisi s hranilniki toplote

Pametno upravljanje: upravljanje delovanja z aplikacije Onecta

 

Popolna izbira, če:

 • Imate obstoječ (in združljiv) rezervoar za sanitarno toplo vodo.
 • Imate omejen prostor ali bi želeli imeti enote na diskretni lokaciji.
 • Želite zamenjati obstoječi kotel.
 • Že imate ali nameravate vgraditi radiatorje.

Kombinacije vmesnikov visokotemperaturnih toplotnih črpalk

Visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin so zasnovane tako, da delajo za vas in jih je mogoče kombinirati z različnimi enotami, da izpolnijo vse vaše potrebe, pa naj gre za ogrevanje, hlajenje, pripravo sanitarne tople vode, prezračevanje ali vse našteto.

Ikona kombinacije talnega gretja z visokotemperaturno toplotno črpalko

Talno gretje

Sistem talnega gretja v kombinaciji z visokotemperaturno toplotno črpalko zagotavlja popoln prihranek prostora in učinkovitost ter konstantno temperaturo po celotnem domu.

Kombinacija ikone konvektorja toplotne črpalke z ikono visokotemperaturne toplotne črpalke

Konvektorji toplotne črpalke

Ena najboljših možnosti povezave z vašo toplotno črpalko. Konvektorji s toplotno črpalko Daikin (HPC) so po delovanju podobni tradicionalnim radiatorjem, z dodatno funkcijo hlajenja in dovoda svežega zraka.

Ikona kombinacije visokotemperaturnih radiatorjev z visokotemperaturno toplotno črpalko

Visokotemperaturni radiatorji

Radiatorji v starejših domovih ali domovih s starejšimi kotli, ki zahtevajo visoke temperature vode (med 70°C in 80°C).

Ikona kombinacije sončnih celic z visokotemperaturno toplotno črpalko

Sončni celice

Dolgoročno nudijo dodatno energetsko učinkovitost, zmanjšujejo vaše račune za energijo in omejujejo vaš vpliv na okolje.

Ikona kombinacije hranilnika tople vode in hranilnika toplote z visokotemperaturno toplotno črpalko

Rezervoarji tople vode in hranilniki toplote

Za enote, ki niso integrirane. V Daikinovi ponudbi lahko najdete breztlačni sistem za nove domove ali tlačni solarni sistem za obstoječe domove.

Niste prepričani, kje začeti?

Naj vam pomagamo

Izpolnite obrazec še danes in eden od naših strokovnjakov vas bo kontaktiral, da se dogovorite za individualno svetovanje ter pogovor o tem, kateri sistem ogrevanja, hlajenja ali priprave sanitarne tople vode je najboljši za vaš dom in vaše potrebe.

Lahko pa si ogledate naše rešitve za različne klimatske zahteve, da izveste vse, kar morate vedeti o ogrevanju, klimatiziranju in toplotnih črpalkah.

Pogosta vprašanja

Toplotna črpalka je nekakšen »posrednik«, ki zlahka upravlja potrebe vašega doma po ogrevanju, hlajenju in pripravi sanitarne tople vodi tako, da nanjo poveže različne vmesnike, kot so sistem talnega gretja, konvektor toplotne črpalke in hranilnik sanitarne tople vode.

Toplotna črpalka deluje tako, da učinkovito ustvari tokokrog. Ta se začne tam, kjer se razpoložljiva toplota črpa iz zraka in prenaša v hladilno sredstvo, ki pa jo nato prenese v vaš ogrevalni sistem in ustvarja tako topel zrak ali vodo za prostor ter centralno ogrevanje, kot tudi sanitarno toplo vodo za gospodinjstvo.

Visokotemperaturne toplotne črpalke lahko kombiniramo s številnimi različnimi visokotemperaturnimi vmesniki. Visokotemperaturni se nanašajo na temperaturno območje izhodne vode, visokotemperaturni vmesniki pa so pogosto bolj tradicionalni. Ker so visokotemperaturni oddajniki toplotne črpalke zrak-voda, to tudi pomeni, da deluje z drugimi "mokrimi" ali "vodnimi" sistemi, kot so: talno gretje, konvektorji toplotne črpalke in radiatorji.

Odvisno od vrste toplotne črpalke, ki jo izberete, jo lahko kombinirate tudi z zalogovnikom tople vode ali zalogovnikom toplote (če izberete nevgrajen model) za pripravo sanitarne tople vode ali celo s sončnimi celicami, da bo vaša toplotna črpalka še boljša stroškovno učinkovito in okolju prijazno.

Nizka ali visoka temperatura se nanaša na temperaturo vode, ki zapušča sistem in vstopa v oddajnike. Nizkotemperaturne toplotne črpalke so namenjene predvsem za sisteme, ki ne zahtevajo temperature vode višje od 45°C, kar so konvektorji toplotne črpalke in talno ogrevanje. Visokotemperaturne toplotne črpalke pa so namenjene starejšim radiatorjem, ki zahtevajo višje temperature vode do 70°C.