Skip to main content

Daikin nizkotemperaturne toplotne črpalke

Odkrijte rešitve Daikin nizkotemperaturnih toplotnih črpalk zrak-voda za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode, ki ustreza vašemu domu ter potrebam.

Toplotne črpalke so odličen vsestranski sistem za ogrevanje, hlajenje in pripravo tople sanitarne vode.

Z odličnimi ocenami učinkovitosti, potencialno brez emisij in z zmožnostjo povezovanja z različnimi oddajniki lahko pripomorejo k znatnim prihrankom pri letnih računih za energijo, zmanjšajo vaš ogljični odtis in zadovoljijo morebitne potrebe po ogrevanju, hlajenju in pripravi sanitarne tople vode.

Popolna integracija

Nizkotemperaturne toplotne črpalke lahko priključite na različne sisteme ogrevanja, hlajenja in priprave sanitarne tople vode ter tako ustvarite popolno okolje v celotnem domu, ne glede na letni čas.

Nižji stroški energije

Za vsak kilovat električne energije, porabljen v toplotni črpalki, se iz zraka proizvede med 3 in 4 kilovate obnovljive toplote, kar pripomore k izboljšanju učinkovitosti za 300 - 400 %.

Nižje emisije

Toplotna črpalka ne proizvaja lokalnih emisij in ob priklopu na okolju prijazen vir električne energije potencialno zagotavlja doživljenjsko delovanje brez emisij.

Pričakovana dolga življenjska doba

Toplotne črpalke običajno zahtevajo vzdrževanje in servisiranje enkrat letno, z upoštevanjem njihovih vzdrževalnih potreb pa lahko preprosto podaljšate njihovo življenjsko dobo na več kot 10 let.

Rešitve nizkotemperaturnih toplotnih črpalk

Rešitve za vsak tip doma

Ne glede na to, ali gre za nov dom ali večjo prenovo, so Daikin nizkotemperaturne toplotne črpalke na voljo v različnih velikostih, izvedbah (kot samostoječe ali stenske enote) in funkcionalnostih, tako da je enostavno najti tisto, ki ustreza vašemu domu, razpoložljivemu prostoru in potrebam.

Nizkotemperaturna toplotna črpalka zrak-voda Daikin Altherma 3 R za notranjo talno montažo z vgrajenim rezervoarjem za toplo vodo in sliko zunanje enote

Daikin Altherma 3 R

Talna enota z vgrajenim rezervoarjem za sanitarno toplo vodo 

Vse v enem: upravljanje ogrevanja, hlajenja in priprave sanitarne tople vode z eno samo enoto.

Biconski model: možnost prilagajanja temperature dveh ločenih con v vašem domu.

Pametni nadzor: nadzor delovanja z aplikacijo Onecta.

 

Popolna izbira, če:

 • Želite edinstveno rešitev za upravljanje potreb po ogrevanju, hlajenju in pripravi sanitarne tople vode v vašem domu.
 • Že imate talno gretje ali pa ga nameravate imeti.
 • Iščete dolgoročen in zanesljiv sistem z minimalnimi potrebami po servisiranju ter vzdrževanju.
Slika nizkotemperaturne toplotne črpalke zrak-voda Daikin Altherma 3 R ECH2O za notranjo namestitev z vgrajeno enoto za shranjevanje toplote in zunanjo enoto

Altherma 3 R ECH2O

Stoječa enota z vgrajenim termo rezervoarjem 

Pripravljena na pametno omrežje: učinkovito shranjuje toplotno energijo za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode.

Načelo sveže vode: zagotovljena higienska voda z dodatno zaščito pred legionelo, saj se voda segreva, ko gre skozi enoto.

Bivalentni model: možnost kombiniranja z dodatnimi viri toplote za dodatno učinkovitost in manjšo porabo energije.

 

Popolna izbira, če:

 • V vašem domu že imate ali nameravate namestiti sončne celice.
 • Želite imeti zeleni dom, ki povečuje energetsko učinkovitost.
 • Že imate ali nameravate uporabiti dodatne vire toplote.
Slika nizkotemperaturne toplotne črpalke zrak/voda Daikin Altherma 3 RW, stenske notranje in zunanje enote

Altherma 3 R W

Stenska enota

Popolnoma kompaktna: idealna možnost za domove z omejenim prostorom za namestitev

Fleksibilna povezava: brezhibno se lahko poveže bodisi z rezervoarjem tople vode za gospodinjstvo bodisi s hranilniki toplote

Pametno upravljanje: upravljanje delovanja z aplikacije Onecta.

 

Popolna izbira, če:

 • Imate obstoječ rezervoar za toplo vodo.
 • Imate omejen prostor, ali bi želeli imeti svoje enote na diskretni lokaciji.
 • Želite zamenjati obstoječi kotel.
Slika nizkotemperaturne toplotne črpalke zrak/voda Daikin Altherma 3 M, stenske notranje in zunanje enote

Altherma 3 M

Zunanja monoblok enota

Ena zunanja enota: popolno upravljanje vaših potreb po ogrevanju, pripravi sanitarne tople vode in opcijski topli vodi iz ene zunanje enote

Vsestranski priključki: brezhibno se lahko povežejo z ogrevalnimi ali hladilnimi grelniki in sistemi tople vode

Prostoročno upravljanje: upravljanje delovanja z aplikacije Onecta

 

Popolna izbira, če:

 • Imate omejen prostor ali raje ne bi spreminjali svoje notranjosti.
 • Imate obstoječ sistem priprave sanitarne tople vode.
 • Imate ali nameravate vgraditi talno gretje.

Kombinacije vmesnikov nizkotemperaturnih toplotnih črpalk

Nizkotemperaturne toplotne črpalke Daikin so zasnovane tako, da delajo za vas in jih je mogoče kombinirati z različnimi enotami, da izpolnijo vse vaše potrebe, pa naj gre za ogrevanje, hlajenje, pripravo sanitarne tople vode, prezračevanje ali vse našteto.

Ikona kombinacije talnega gretja z nizkotemperaturno toplotno črpalko

Talno gretje

Sistem talnega gretja v kombinaciji z nizkotemperaturno toplotno črpalko zagotavlja popoln prihranek prostora in učinkovitost ter konstantno temperaturo po celotnem domu.

Ikona kombinacije konvektorja z nizkotemperaturno toplotno črpalko

Konvektorji toplotne črpalke

Ena najboljših možnosti povezave z vašo toplotno črpalko. Konvektorji s toplotno črpalko Daikin (HPC) so po delovanju podobni tradicionalnim radiatorjem, z dodatno funkcijo hlajenja in dovoda svežega zraka.

Ikona kombinacije nizkotemperaturnih radiatorjev z nizkotemperaturno toplotno črpalko

Nizkotemperaturni radiatorji

Izdelani z mislijo na učinkovitost, porabijo približno 30 % manj energije in zahtevajo nižje temperature (med 45°C in 55°C) kot starejši radiatorji (med 70°C in 80°C).

Ikona kombinacije sončnih celic z nizkotemperaturno toplotno črpalko

Sončne celice

Dolgoročno nudijo dodatno energetsko učinkovitost, zmanjšujejo vaše račune za energijo in omejujejo vaš vpliv na okolje.

Ikona kombinacije hranilnika tople vode in hranilnika toplote z nizkotemperaturno toplotno črpalko

Rezervoarji tople vode in hranilniki toplote

Za enote, ki niso integrirane. V Daikinovi ponudbi lahko najdete breztlačni sistem za nove domove ali tlačni solarni sistem za obstoječe domove.

Niste prepričani, kje začeti? 

Naj vam pomagamo

Izpolnite obrazec še danes in eden od naših strokovnjakov vas bo kontaktiral, da se dogovorite za individualno svetovanje ter pogovor o tem, kateri sistem ogrevanja, hlajenja ali priprave sanitarne tople vode je najboljši za vaš dom in vaše potrebe.

Lahko pa si ogledate naše rešitve za različne klimatske zahteve, da izveste vse, kar morate vedeti o ogrevanju, klimatiziranju in toplotnih črpalkah.

Pogosta vprašanja

Toplotna črpalka je nekakšen »posrednik«, ki zlahka upravlja potrebe vašega doma po ogrevanju, hlajenju in pripravi sanitarne tople vode tako, da nanjo poveže različne vmesnike, kot so sistem talnega gretja, konvektor toplotne črpalke in hranilnik sanitarne tople vode.

Toplotna črpalka deluje tako, da učinkovito ustvari tokokrog. Ta se začne tam, kjer se razpoložljiva toplota črpa iz zraka in prenaša v hladilno sredstvo, ki pa jo nato prenese v vaš ogrevalni sistem in ustvarja tako topel zrak ali vodo za prostor ter centralno ogrevanje, kot tudi sanitarno toplo vodo za gospodinjstvo.

Nizkotemperaturne toplotne črpalke lahko kombiniramo s številnimi različnimi nizkotemperaturnimi vmesniki. Nizkotemperaturni se nanašajo na temperaturno območje izhodne vode, nizkotemperaturni vmesniki pa so pogosto sodobnejši. Ker so nizkotemperaturni oddajniki toplotne črpalke zrak-voda, to tudi pomeni, da deluje z drugimi "mokrimi" ali "vodnimi" sistemi, kot so: talno gretje, konvektorji toplotne črpalke in nizkotemperaturni radiatorji.

Odvisno od vrste toplotne črpalke, ki jo izberete, jo lahko kombinirate tudi z zalogovnikom tople vode ali zalogovnikom toplote (če izberete nevgrajen model) za pripravo sanitarne tople vode ali celo s sončnimi celicami, da bo vaša toplotna črpalka še bolj stroškovno učinkovita in okolju prijazna.

Nizka ali visoka temperatura se nanaša na temperaturo vode, ki zapušča sistem in vstopa v oddajnike. Nizkotemperaturne toplotne črpalke so namenjene predvsem za sisteme, ki ne zahtevajo temperature vode višje od 45°C, kar so konvektorji toplotne črpalke in talno ogrevanje. Visokotemperaturne toplotne črpalke pa so namenjene starejšim radiatorjem, ki zahtevajo višje temperature vode do 70°C.