Skip to main content

Rešitve Daikin hibridnih toplotnih črpalk

Odkrijte našo ponudbo hibridnih toplotnih črpalk in plinskih kotlov za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode za vaš dom.

Kombinacija toplotne črpalke in plinskega kotla zagotavlja najučinkovitejši način delovanja glede na temperaturo. Na podlagi stroškov ali emisij plina in električne energije lahko hibridne toplotne črpalke preklapljajo med delovanjem samo s toplotno črpalko, kombinacijo ali samo plinskim delovanjem, pri čemer ohranjajo visoko učinkovitost delovanja in nizke stroške.

Popolna integracija

Hibridne toplotne črpalke se lahko povežejo s številnimi viri ogrevanja in hlajenja ter sistemi za pripravo sanitarne tople vode, kar ustvari popolno okolje v celotnem domu, ne glede na letni čas.

Nižji stroški energije

Vsak kilovat električne energije, porabljen v toplotni črpalki, proizvede med 3 in 4 kilovate obnovljive toplote iz zraka, kar povzroči povečanje učinkovitosti za 300-400 %.

Nižje emisije

Toplotna črpalka ne proizvaja lokalnih emisij in ob priklopu na okolju prijazen vir električne energije potencialno zagotavlja doživljenjsko delovanje brez emisij.

Pričakovana dolga življenjska doba

Toplotne črpalke običajno zahtevajo vzdrževanje in servisiranje enkrat letno, z upoštevanjem njihovih vzdrževalnih potreb pa lahko preprosto podaljšate njihovo življenjsko dobo na več kot 10 let.

Rešitve hibridnih toplotnih črpalk

Rešitve za vsak tip doma

Ne glede na to, ali gre za novogradnjo, zeleni dom ali obsežno prenovo, Daikin hibridne toplotne črpalke nudijo veliko vsestranskosti, ki ustrezajo vašemu domu in potrebam.

Hibridna stenska notranja in zunanja enota toplotne črpalke Daikin Altherma R Hybrid

Daikin Altherma R Hybrid

Stenska enota

Vse v enem: upravljanje ogrevanja, hlajenja in priprave sanitarne tople vode z eno samo enoto.

Energetska učinkovitost: do 15 % učinkovitejša in varčnejša od tradicionalnih kotlov.

Minimalno dela: enostavna priključitev na obstoječe cevi in radiatorje.

 

Popolna izbira, če:

  • Želite zamenjati ali nadgraditi obstoječi kotel.
  • Iščete zanesljiv sistem vse v enem za vaš celoten dom.
  • Želite sistem, ki se zlahka poveže z vašimi obstoječimi cevovodi.
  • Želite povečati energetsko učinkovitost.
Stenska notranja in multi zunanja enota toplotne črpalke Daikin Altherma Multi Hybrid

Daikin Altherma Hybrid Multi

Stenska enota z multi outdoor

Združite svojo hibridno toplotno črpalko z zunanjo multi+ enoto in povežite do 4 različne klimatske naprave poleg drugih grelnikov, da povečate svojo naložbo in svoje udobje.

Ogrevanje, hlajenje in čiščenje zraka: povežite svojo hibridno toplotno črpalko z več klimatskimi napravami in uživajte v vrhunskem ogrevanju, hlajenju in čiščenju zraka.

Prostorsko učinkovita: rešitev, ki zahteva samo eno zunanjo enoto, je idealna za majhne zunanje prostore, kot so strehe ali balkoni.

Manjši vpliv na okolje: z uporabo hladilnega sredstva R-32 in rotacijskega kompresorja Multi+ zmanjša vpliv na okolje za 68 %.

Kombinacije vmesnikov hibridne toplotne črpalke

Daikin hibridne toplotne črpalke so zasnovane tako, da delajo za vas, zato jih je mogoče kombinirati z različnimi vmesniki, da zadovoljijo vse vaše potrebe, pa naj gre za ogrevanje, hlajenje, pripravo sanitarne tople vode, prezračevanje ali vse našteto.

Ikona kombinacije talnega gretja s hibridno toplotno črpalko

Talno gretje

Povsem prostorsko varčna in učinkovita kombinacija talnega gretja z nizkotemperaturno toplotno črpalko zagotavlja konstantno temperaturo v vašem domu.

Ikona kombinacije konvektorja toplotne črpalke s hibridno toplotno črpalko

Konvektorji toplotne črpalke

Ena najboljših možnosti povezave z vašo toplotno črpalko. Konvektorji s toplotno črpalko Daikin HPC so po delovanju podobni tradicionalnim radiatorjem, z dodatno funkcijo hlajenja in dovoda svežega zraka.

Ikona kombinacije nizkotemperaturnega radiatorja s hibridno toplotno črpalko

Nizkotemperaturni radiatorji

Izdelani z mislijo na učinkovitost, porabijo približno 30 % manj energije in zahtevajo nižje temperature (med 45°C in 55°C) kot starejši radiatorji (med 70°C in 80°C).

Ikona kombinacije visokotemperaturnega radiatorja s hibridno toplotno črpalko

Visokotemperaturni radiatorji

Tradicionalni radiatorji, ki jih najdemo v starejših domovih ali domovih, ki uporabljajo starejše sisteme kotlov in zahtevajo visoke temperature vode (med 70°C in 80°C).

Ikona kombinacije sončnih celic s hibridnimi toplotnimi črpalkami

Sončne celice

Dolgoročno vam nudi dodatno energetsko učinkovitost, zmanjša vaše račune za energijo in omeji vpliv na okolje.

Niste prepričani, kje začeti? 

Naj vam pomagamo

Izpolnite obrazec še danes in eden od naših strokovnjakov vas bo kontaktiral, da se dogovorite za individualno svetovanje ter pogovor o tem, kateri sistem ogrevanja, hlajenja ali priprave sanitarne tople vode je najboljši za vaš dom in vaše potrebe.

Lahko pa si ogledate naše rešitve za različne klimatske zahteve, da izveste vse, kar morate vedeti o ogrevanju, klimatiziranju in toplotnih črpalkah.

Pogosta vprašanja

Hibridna toplotna črpalka združuje prednosti visoke ogrevalne moči, takojšnje priprave sanitarne tople vode in visoke temperature vode z odličnim izkoristkom toplotne črpalke. Ker gre za toplotno črpalko, omogoča tudi hlajenje, kar pomeni, da je lahko rešitev ne samo za mrzle zimske noči, temveč tudi za vroče poletne dni.

Hibridna rešitev čim pogosteje uporablja toploto, ki jo proizvede toplotna črpalka, in celo deluje sočasno s kotlom ter toplotno črpalko, da poveča učinkovitost. To velja tako za ogrevanje kot za pripravo sanitarne tople vode v kombinaciji z rezervoarjem za sanitarno toplo vodo. Če rezervoar za sanitarno toplo vodo ni primeren, lahko toplo vodo takoj proizvede plinski kotel.

Hibridna toplotna črpalka nudi veliko vsestranskost glede kombinacij vmensikov. Učinkovito jo lahko povežemo s sodobnimi ali starejšimi radiatorji, talnim gretjem in konvektorji toplotne črpalke. Toplotno črpalko Daikin Altherma Hybrid lahko kombinirate tudi z zunanjo enoto Multi, ki poleg ostalih grelnikov omogoča priklop na klimatske naprave.