Skip to main content

Rešitve Daikin toplotnih črpalk na zemeljski vir

Izvedite več o Daikinovi ponudbi rešitev toplotne črpalke na zemeljski vir za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode za vaš dom.

Toplotne črpalke so odličen vsestranski sistem za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne sanitarne vode.

Z odličnimi ocenami učinkovitosti, potencialno brez emisij in z zmožnostjo povezovanja z različnimi oddajniki lahko pripomorejo k znatnim prihrankom pri letnih računih za energijo, zmanjšajo vaš ogljični odtis in zadovoljijo morebitne potrebe po ogrevanju, hlajenju in pripravi sanitarne tople vode.

Popolna integracija

Toplotne črpalke na zemeljski vir se lahko povežejo s številnimi viri ogrevanja in hlajenja ter sistemi za pripravo sanitarne tople vode, kar ustvari popolno okolje v celotnem domu, ne glede na letni čas.

Nižji stroški energije

Za vsak kilovat električne energije, porabljen v toplotni črpalki, se iz zraka proizvede med 3 in 4 kilovate obnovljive toplote, kar pripomore k izboljšanju učinkovitosti za 300 - 400 %.

Nižje emisije

Toplotna črpalka ne proizvaja lokalnih emisij in ob priklopu na okolju prijazen vir električne energije potencialno zagotavlja doživljenjsko delovanje brez emisij.

Pričakovana dolga življenjska doba

Toplotne črpalke običajno zahtevajo vzdrževanje in servisiranje enkrat letno, z upoštevanjem njihovih vzdrževalnih potreb pa lahko preprosto podaljšate njihovo življenjsko dobo na več kot 10 let.

Rešitve toplotnih črpalk na zemeljski vir

Rešitve za vsak tip doma 

Ne glede na to, ali gre za novogradnjo, zeleni dom ali obsežno prenovo, Daikin toplotne črpalke na zemeljski vir ponujajo veliko vsestranskosti, ki ustrezajo vašemu domu in potrebam.

Slika notranje talne toplotne črpalke na zemeljski vir Daikin Altherma 3 GEO z vgrajenim zbiralnikom sanitarne tople vode

Daikin Altherma 3 GEO

Talna enota z integriranim rezervoarjem za sanitarno toplo vodo

Vse v enem: upravljanje ogrevanja, hlajenja in priprave sanitarne tople vode z eno samo enoto.

Izjemna učinkovitost: izkoriščanje predvsem obnovljive energije.

Šepetajoče tiho: delovanje notranje enote, za katero skoraj pozabite, da je tam.

Prilagodljiv nadzor: upravljajte svojo enoto prek vgrajenega MMI, aplikacije Daikin Madoka ali Onecta.

Popolna izbira, če: 

  • Ste zavezani vlaganju v visoko učinkovit in okolju prijazen sistem.
  • Gradite nov dom ali načrtujete obsežno prenovo.
  • Imate dovolj veliko zunanjo površino.
  • Živite na območju, ki pozimi doseže ekstremne temperature.
  • Iščete dolgoročen in zanesljiv sistem z minimalnimi potrebami po servisiranju in vzdrževanju.

Kombinacije vmesnikov toplotne črpalkena zemeljski vir

Daikin toplotne črpalke na zemeljski vir so zasnovane tako, da delajo za vas, zato jih je mogoče kombinirati z različnimi vmesniki, da zadovoljijo vse vaše potrebe, pa naj gre za ogrevanje, hlajenje, pripravo sanitarne tople vode, prezračevanje ali vse našteto. 

Ikona kombinacije talnega gretja s toplotno črpalko na zemeljski vir

Talno gretje

Povsem prostorsko varčna in učinkovita kombinacija talnega gretja z nizkotemperaturno toplotno črpalko zagotavlja konstantno temperaturo v vašem domu.

Ikona kombinacije vmesnika toplotne črpalke s toplotno črpalko na zemeljski vir

Konvektorji toplotne črpalke

Ena najboljših možnosti povezave z vašo toplotno črpalko. Konvektorji s toplotno črpalko Daikin HPC so po delovanju podobni tradicionalnim radiatorjem, z dodatno funkcijo hlajenja in dovoda svežega zraka.

Ikona kombinacije nizkotemperaturnega radiatorja s toplotno črpalko na zemeljski vir

Nizkotemperaturni radiatorji

Izdelani z mislijo na učinkovitost, porabijo približno 30 % manj energije in zahtevajo nižje temperature (med 45°C in 55°C) kot starejši radiatorji (med 70°C in 80°C).

Ikona kombinacije visokotemperaturnega radiatorja s toplotno črpalko na zemeljski vir

Visokotemperaturni radiatorji

Radiatorji v starejših domovih ali domovih s starejšimi kotli, ki zahtevajo visoke temperature vode (med 70°C in 80°C).

Ikona kombinacije zalogovnika tople vode in zalogovnika toplote s toplotno črpalko na zemeljski vir

Rezervoarji za toplo vodo in toplotni rezervoarji

Za enote, ki niso integrirane. V Daikinovi ponudbi lahko najdete breztlačni sistem za nove domove ali tlačni solarni sistem za obstoječe domove.

Niste prepričani, kje začeti? 

Naj vam pomagamo

Izpolnite obrazec še danes in eden od naših strokovnjakov vas bo kontaktiral, da se dogovorite za individualno svetovanje ter pogovor o tem, kateri sistem ogrevanja, hlajenja ali priprave sanitarne tople vode je najboljši za vaš dom in vaše potrebe.

Lahko pa si ogledate naše rešitve za različne klimatske zahteve, da izveste vse, kar morate vedeti o ogrevanju, klimatiziranju in toplotnih črpalkah.

Pogosta vprašanja

Toplotna črpalka je nekakšen »posrednik«, ki zlahka upravlja potrebe vašega doma po ogrevanju, hlajenju in pripravi sanitarne tople vode tako, da nanjo poveže različne vmesnike, kot so sistem talnega gretja, konvektor toplotne črpalke in hranilnik sanitarne tople vode.

Toplotna črpalka je nekakšen »posrednik«, ki zlahka upravlja potrebe vašega doma po ogrevanju, hlajenju in pripravi sanitarne tople vode tako, da nanjo poveže različne vmesnike, kot so sistem talnega gretja, konvektor toplotne črpalke in hranilnik sanitarne tople vode.

Toplotna črpalka na zemeljski vir nudi največjo vsestranskost glede kombinacij vmesnikov. Učinkovito jo lahko povežemo s sodobnimi ali starejšimi radiatorji, talnim gretjem in konvektorji toplotne črpalke.