Skip to main content

Daikin z novim sistemom uporabe odpadne toplote VRV 5 dosega še en pomemben preboj pri uresničevanju razogljičenja

09/11/2021

Danes je podjetje Daikin Europe predstavilo prve podrobnosti o najnovejšem preboju v tehnologiji VRF. V skladu z obvestilom Daikina, priznanega kot prvaka na področju sonaravnosti, bo nov revolucionarni sistem uporabe odpadne toplote 5. generacije omogočil znatno znižanje odtisa CO2 za stavbe.

 

Kot vodilni na trgu rešitev HVAC-R se Daikin osredotoča na zagotavljanje udobne, zdrave klime v zaprtih prostorih s čim nižjim skupnim ekvivalentom emisij CO2 skozi celotno življenjsko dobo stavbe. Nova enota VRV 5 Heat Recovery predstavlja pomemben mejnik poti do tega cilja z uvedbo hladilnega sredstva R-32 z nižjim faktorjem GWP za večje komercialne stavbe, toda z ohranjanjem prilagodljivosti VRV pri oskrbovanju najrazličnejših, celo zelo majhnih, prostorov.

 
5. generacija Daikinovega VRV sistema uporabe odpadne toplote  za zmanjševanje ogljičnega odtisa v komercialnih zgradbah, Daikin Copyrights 
 

Prihodnost na prvem mestu


Nova enota VRV
5 Heat Recovery predstavlja prihodnost komercialnega sektorja HVAC-R s pomembnim prispevkom k razogljičenju komercialnih stavb zahvaljujoč:

  • Velikemu zmanjšanju vpliva na globalno segrevanje za kar 71 %, ki ga omogoča uporaba R-32 z za 68 % nižjim faktorjem GWP, ter manjši potrebni polnitvi v primerjavi s sistemi R-410A.
  • Višji dejanski sezonski učinkovitosti.
  • Izjemno učinkovitemu in udobnemu 3-cevnemu sistemu vračanja odpadne toplote, ki vrača in s kroženjem razporeja toploto po prostorih z različnimi toplotnimi potrebami, ter omogoča sočasno ogrevanje in hlajenje v skladu z namembnostjo in potrebami stavbe.
  • Integraciji prezračevalnih enot za še nadaljnji prispevek k izboljšanju kakovosti zraka in zdravega okolja v zaprtem prostoru.

 

Neprimerljiva prilagodljivost

Popolnoma prenovljena zasnova stikalne omarice izbirnika vejnih vodov (BS) vključuje Daikinovo edinstveno tehnologijo Shîrudo, ki omogoča namestitev v prostorih z velikostjo samo 7 m2, toda brez zapletenih izračunov ali na terenu vgrajenih ukrepov za nadzor uporabe hladilnega sredstva.

Daikinova dizajnerska programska oprema Web Xpress, v kombinaciji s tehnologijo Shîrudo, omogoča hitro in enostavno izbiro in načrtovanje sistema za vse vrste prostorov.

Z najširšo ponudbo zmogljivosti na trgu, segajočo do maksimalno 75,8 kW, izpolnjuje Daikinov sistem VRV 5 z vgradnjo enega samega sistema potrebe srednjih do velikih stavb.

Izčrpen izbor posebej zasnovanih notranjih enot R-32 VRV zagotavlja najvišjo možno raven prilagodljivosti za najrazličnejše konfiguracije prostorov. To vključuje Daikinove karakteristične stropne in spuščene kasetne enote, tanke enote s srednjim zunanjim statičnim tlakom (ESP), skrite stropne enote z visokim ESP in stenske enote. Izbor zmogljivosti, segajoč od 1,1 kw do 31,5 kw, z lahkoto pokriva vse možne velikosti prostorov.

Skupno ustvarjanje trajnostne zapuščine

Trajnost in inovativnost sta glavna sestavna elementa Daikinove “Okoljske vizije 2050”. Novi sistem VRV 5 Heat Recovery izpolnjuje oba cilja, optimalno povečanje učinkovitosti stavbe z minimalnim okoljskim odtisom. 

George Dimou, vodja proizvodnje izdelkov VRV iz Daikin Europe, dopolni:

“Kot vodilni v industrijski branži prevzemamo odgovornost za uveljavljanje trajnostnih sprememb na trgu HVAC-R z zagotavljanjem zdravega in udobnega okolja v zaprtih prostorih z močjo zraka.“

“Kot zaupanja vreden partner ukrepamo zdaj, da bi z našo nenehno podporo naporov pri doseganju trajnostnih ciljev − naših lastnih kot tudi ciljev naših partnerjev −, zgradili dolgoročne poslovne odnose z zainteresiranimi stranmi in kupci.

“Kot proizvajalec zmanjšujemo odpadke za še nadaljnje zmanjševanje našega odtisa CO2 z uveljavljanjem shem za krožno gospodarstvo, kot je shema LOOP by Daikin, ter z razvijanjem inovativnih novih rešitev, med njimi VRV 5 s tehnologijo Shîrudo.”

Prva predstavitev

Obiskovalci mednarodnega sejma klimatskih in hladilnih sistemov HVAC-R v Španiji (od 16. do 18. novembra), se bodo lahko udeležili ekskluzivne predstavitve nove rešitve Daikin VRV 5 z rekuperacijo toplote v Gallerii D'Innovacion in bili priča novemu pristopu k Razvoj HVAC-R rešitev za komercialne zgradbe.

Dobava sistema bo potekala iz Daikinovih evropskih proizvodnih obratov s sedežem Republiki Češki in Belgiji od julija 2022 dalje. 

Za več informacij obiščite www.daikin.si/VRV5HR

*GWP = Global Warming Potential

 

 

OPOMBE UREDNIKA

O Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. je med največjimi evropskimi proizvajalci klimatskih naprav, toplotnih črpalk in hladilne opreme, s približno 10.000 zaposlenimi v Evropi v štirinajstih večjih proizvodnih obratih s sedeži v Belgiji, Republiki Češki, Nemčiji, Italiji, Turčiji, Avstriji in Združenem kraljestvu.

Z več kot 90 leti izkušenj pri snovanju in proizvodnji tehnologij ogrevanja in hlajenja je Daikin vodilni na tržišču tehnologije toplotnih črpalk. Daikin VRV in Daikin Altherma sta najbolje prodajana sistema toplotnih črpalk v Evropi s preko 500.000 sistemi prodanimi do danes.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

DODATNE INFORMACIJE

Kontakti

Kontakt za tržne komunikacije Daikin Europe:

Gill De Bruyne +32 486 523554 ali e-pošta debruyne.g@daikineurope.com

Kontakt za Slovenijo:

Jure Počrvina +386  70 47 77 93  jure@procool.si

 

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?