Skip to main content

Čistilniki zraka za čist in svež zrak

Daikinovi čistilniki zraka pomagajo, da dihamo čist zrak, saj bistveno zmanjšuje količino virusov, drobnih prašnih delcev in alergenov.  Zagotavljajo, da je zrak čistejši, bolj zdrav in svež.

Učinkoviti pri čiščenju zraku in odstranjevanju:

virusov

alergenov

prašnih delcev

neprijetnih vonjav

Preverjeni in potrjeni s strani uglednih inštitutov

IPL

99,98 % korona virusa odstranjenega v 2,5 minute*
V skladu s preizkusom v Inštitutu Pasteur de Lille

V skladu s preizkusi, opravljenimi v Inštitutu Pasteur de Lille, Daikinovi čistilniki zraka odstranijo več kot 99,98 % človeškega korona virusa HCoV-229E v 2,5 minute*. Ta virus pripada isti družini kot korona virus SARS-CoV-2, ki je povzročitelj pandemije COVID-19.

Prav tako je bila za enote potrjena tudi 99,93 % učinkovitost proti virusu H1N1 v 2,5 minute delovanja*.
H1N1 je virus, ki povzroča običajno gripo.
To pomeni, da so Daikinovi čistilniki zraka dodatni ukrep v boju proti boleznim dihal. Naši kompaktni čistilniki po principu priključi-in-poženi, ki svojo učinkovitost dosegajo prek kombinacije izredno zmogljivega elektrostatičnega filtra HEPA, ki prestreže virus, ter intenzivne izpostavljenosti virusa patentirani Daikinovi tehnologiji Flash Streamer, ki virus uniči, lahko tako bistveno pripomorejo k zmanjšanju tveganja prenosa respiratornega virusa.

Učinkoviti proti alergenom, kot je to priznano s strani BAF (Britanska fundacija za alergije)

Potrditev fundacije ZK za alergije zagotavlja, da je izdelek učinkovit pri odstranjevanju majhnih delcev, ki lahko vključujejo alergene, bakterije in viruse.

Odobritev kakovosti učinkovanja proti alergijam tega izdelka/storitve je potrjena s strani Evropskega centra za Fundacijo za raziskovanje alergij.​

Neodvisna svetovalna skupina 15 vodilnih mednarodno priznanih znanstvenikov in tehnikov je razvila kriterije, ki jih ECARF uporablja za ocenjevanje različnih skupin izdelkov. Ti vključujejo mejne vrednosti in izključitvene kriterije, pri katerih je alergijska reakcija zelo malo verjetna. Kriterije redno posodabljajo, da odražajo najnovejše znanstvene izsledke. Izdelek prejme potrdilo, ko je možno dokazati s pomočjo ocen ali raziskav, da so kriteriji izpolnjeni. Daikinovi čistilniki zraka so opravili te preizkuse in se jih lahko šteje kot ustrezne za preprečevanje alergij. ​

*Daikinova naprava MCK55WVM (trgovsko ime MCK55W), preizkušena v Inštitutu Pasteur de Lille, odstrani 99,996 % človeškega korona virusa HCoV-229E v 2,5 minute delovanja s hitrostjo ‘turbo’ v laboratorijskih pogojih (nepredušna komora z notranjo prostornino 0,47 m3, brez obnavljanja zraka). Človeški korona virus HCoV-229E se razlikuje od virusa SARS-CoV-2, povzročitelja COVID-19, vendar pripada isti družini korona virusov. | Daikinova naprava MC55WVM (trgovski imeni MC55W/VB), preizkušena v Inštitutu Pasteur de Lille, odstrani 99,98 % človeškega korona virusa HCoV-229E v 2,5 minute delovanja s hitrostjo ‘turbo’ v laboratorijskih pogojih (nepredušna komora z notranjo prostornino 1,4 m3, brez obnavljanja zraka). Človeški korona virus HCoV-229E se razlikuje od virusa SARS-CoV-2, povzročitelja COVID-19, vendar pripada isti družini korona virusov. | Daikinova naprava MCK55WVM (trgovsko ime MCK55W), preizkušena v Inštitutu Pasteur de Lille, odstrani 99,986 % virusa gripe A, podtip H1N1, v 2,5 minute delovanja s hitrostjo ‘turbo’ v laboratorijskih pogojih (nepredušna komora z notranjo prostornino 0,47 m3, brez obnavljanja zraka). | Daikinova naprava MC55WVM (trgovski imeni MC55W/VB), preizkušena v Inštitutu Pasteur de Lille, odstrani 99,93 % virusa gripe A, podtip H1N1, v 2,5 minute delovanja s hitrostjo ‘turbo’ v laboratorijskih pogojih (nepredušna komora z notranjo prostornino 0,47 m3, brez obnavljanja zraka).

Brez stroškov vzdrževanja najmanj 10 let

Prvih 10 let po nakupu ni potrebe po zamenjavi filtrov, kar odpravlja dodatne stroške za redne zamenjave filtrov.

Ena najtišjih serij čistilnikov zraka na evropskem trgu

Naši čistilniki zraka so tihi kot šepet v tihem načinu delovanja (raven zvočnega tlaka: 19 dBA) ter zagotavljajo čist zrak, ne da bi to opazili.

Kompakten in učinkovit

Majhna velikost, vendar tudi popolna izbira za vsako zelo veliko površino.

Brez prahu in prašnih delcev

Izjemno učinkovit HEPA filter odstrani 99% drobnih delcev prahu.

Učinkovitost

Daikin Flash Streamer tehnologija uniči kar 99 % koronavirusa.

Zdravje

Poskrbite za svoje zdravje že danes, s kakovostjo zraka v vaših zaprtih prostorih.

Zakonski par z otrokom

Dihajte zrak, ki je čist in zdrav

Daikinovi čistilniki zraka odpravljajo simptome astme in alergij z odstranjevanjem prahu in cvetnega prahu iz zraka ter vas ohranjajo zdrave s filtriranjem v zraku prisotnih bakterij in virusov.

Mati in hči v hiši

Vlažnost je bistvenega pomena za zdravo kožo

Vodni rezervoar čistilnika in vlažilnika zraka dovaja vlago v prostor, če je zrak presuh in preprečuje nelagodno počutje zaradi suhih rok ali prebujanja s prasketajočim občutkom v grlu.

Oče in otrok na divanu

Naj bo vaš zrak vedno svež

Naši čistilniki zraka omejujejo vonjave. Vaš dom bo vedno dišal po svežini in čistoči.

bg-image

Naj vaš zrak vedno diši po svežini

Naši čistilniki zraka nadzorujejo neprijetne vonjave, zato bo vaš dom vedno dišal po svežini in čistoči. Daikinov čistilnik zraka je zasnovan za odstranjevanje škodljivih delcev kot tudi prahu, neprijetnih vonjav, bakterij, dlak domačih živali, plesni, cvetnega prahu, pršic in drugih alergenov, zato je zrak v zaprtih prostorih čist in zdrav.

Raziščite naše čistilnike zraka

 • Čistilnik zraka MC30Y s tehnologijo Streamer

  Čistilnik zraka MC30Y izloča v zraku prisotne delce, ki pogosto predstavljajo resno nevarnost za zdravje. Kompakten in učinkovit, do 46 m².

 • Čistilnik zraka MC55W s tehnologijo Streamer

  Naša tehnologija Streamer izloča v zraku prisotne delce, ki pogosto predstavljajo resno nevarnost za zdravje.

 • Ururu čistilnik zraka MCK55W s Streamer tehnologijo

  Čistilnik zraka Daikin Ururu MCK55W čisti in vlaži zrak v vašem domu. Preprosto občasno napolnite 2,7-litrski rezervoar, ki bo vlažil prostor z največjo zmogljivostjo 500 ml/h.

 • Čistilnik zraka Ururu MCK70YV s Streamer tehnologijo

  Čistilnik zraka Daikin Ururu MCK70YV čisti in vlaži zrak v vašem domu. Zrak vlaži z najvišjo hitrostjo 650 ml/h, zato je popoln za prostore z večjo površino.

Pogosta vprašanja

Zrak, ki ga dihamo doma ali v zaprtem prostoru, je do 5-krat bolj onesnažen kot zrak na prostem. Zahvaljujoč njegovemu edinstvenemu pristopu “ujemi in počisti”, Daikinov čistilnik zraka zajema in odstranjuje onesnaževalce ter tako zmanjšuje onesnaženost zaprtih prostorov in izboljšuje kakovost zraka v vašem domu, pisarni, trgovini itd.​

Daikinov čistilnik zraka pomaga, da dihamo čist zrak, saj bistveno zmanjšuje količino virusov, finega prahu in alergenov. V skladu s preizkusi, opravljenimi v laboratorijih Inštituta Pasteur de Lille, Daikinovi čistilniki zraka odstranijo najmanj 99,98 % človeškega korona virusa HCoV-229E v 2,5 minute. Ta virus pripada isti družini kot korona virus SARS-CoV-2, ki je povzročitelj pandemije COVID-19. Daikinovi čistilniki zraka pripomorejo tudi k preprečevanju alergij, kot to priznava na primer ugledna Britanska fundacija za alergije. Filter za odstranjevanje neprijetnih vonjav v Daikinovih čistilnikih zraka uspešno prestreza in vpija vonjave, ko je to potrebno.

Daikinov čistilnik zraka je opremljen z naprednim filtrirnim sistemom, ki zajema viruse, bakterije in alergene, njegova patentirana tehnologija Streamer pa omogoča njihovo odstranjevanje ter zagotavlja čist zrak v zaprtem prostoru kot tudi čistočo filtrov čistilnika zraka. Predfilter zajame in zadrži v svoji notranjosti večje delce. Zahvaljujoč svoji elektrostatični zmogljivosti Daikinov filter HEPA zajema onesnaževalce brez zamašitve filtrirne mrežice, zato ga 10 let ni treba zamenjati. Filter za odstranjevanje neprijetnih vonjav zajema in absorbira vonjave, ne da bi pri tem postal nasičen, kot se to dodaja s tradicionalnimi filtri z aktiviranim ogljikom. In nazadnje, vlažilni filter (ekskluzivno v modelu Daikinovega čistilnika zraka, opremljenem z vlažilnikom) uničuje bakterije v rezervoarju za vodo, zahvaljujoč dvoslojnemu filtru s srebrno ionsko kartušo. ​

Da, Daikinov čistilnik zraka je bil preizkušen in je potrjen s strani uglednega inštituta ECARF kot idealna izbira za ljudi z alergijami. Poleg tega je Daikinov čistilnik zraka priznan s strani BAF (Britanske fundacije za alergije). Ta potrditev zagotavlja, da je izdelek učinkovit pri odstranjevanju majhnih delcev, ki lahko vključujejo alergene, bakterije in viruse.

Ne, serija Daikinovih čistilnikov zraka je priznano ena najtišjih na trgu. V načinu tihega delovanja so tihi kot šepet in vam tako zagotavljajo čisti zrak, ne da bi to sploh opazili. ​

V nasprotju z drugimi znamkami čistilnikov filtra v Daikinovem čistilniku zraka ni treba zamenjati v prvih 10 letih po nakupu. To vam zagotavlja leta brezskrbnosti glede čistega zraka.

Zahvaljujoč njegovi kompaktni velikosti čistilnik zraka z lahko dvignete in prenesete drugam. Neprijetne vonjave v kuhinji? Postavite čistilnik zraka v kuhinjo in pustite, da opravi čudežno delo. Ste pustili odprto okno v sezoni cvetnega prahu? Premaknite čistilnik zraka in se v samo nekaj minutah znebite onesnaževalcev.

Seveda. Oglejte si našo ponudbo raznovrstnih čistilnikov zraka za uporabo v različnih velikostih prostorov.

Kako čistilniki zraka omogočajo te prednosti in koristi?

Z Daikinovim edinstvenim pristopom "ujemi in počisti« v 3 korakih za razgradnjo škodljivih snovi.

1 Močno sesanje

Sesa zrak s širokega območja iz 3 smeri.

Prikaz močnega sesanja

2 Učinkovito lovljenje onesnaževalcev zraka

Učinkovito lovi prah in onesnaževala z elektrostatičnim HEPA filtrom.

Elektrostatični HEPA filter

3 Razgrajevanje

Uporablja Daikinovo tehnologijo Streamer za razgrajevanje s pomočjo oksidacije škodljivih snovi, zajetih v filtru.*

Streamer

 

* Snovi vključujejo viruse1, bakterije2, cvetni prah3, plesen4

Prikaz delovanja funkcije vlaženja

 

Močno vlaženje za zaščito pred suhim zrakom in virusi

 • Ščiti kožo, grlo in nosnice pred izsušenostjo.
 • Ščiti pred virusi z ohranjanjem ustrezne vlažnosti v prostoru.
 • Zagotavlja udobne ravni vlažnosti prostora (40 do 60% relativne vlažnosti)
 • Streamer odstranjuje bakterije na vlažilnem filtru.

Izjemno učinkovit HEPA filter za lovljenje drobnih delcev prahu

Odstrani 99% delcev velikosti od 0,1μm in 2,5μm

Filter učinkovito lovi prah z izkoriščanjem elektrostatičnih sil. V primerjavi s HEPA filtri, ki niso elektrostatični in ki lovijo prašne delce samo s pomočjo finosti mrežice, ni nagnjen ki zamašitvam.

Elektrostatično nabit

Elektrostatični HEPA filter

Odstrani 99,97 % finih delcev velikosti 0,3 μm. Vlakna filtra so nabita s statično elektriko in učinkovito privlačijo in lovijo prah. Ne zamaši se z lahkoto, zato je izguba tlaka nizka.

Zato lahko skozi filter prehaja večja količina zraka.

 

 

 

Proti

 

 

 

Filter lahko prečisti večjo količino zraka!

Elektrostatično nevtralen

Ne-elektrostatični filter

Ker lovi delce samo na osnovi velikosti mrežice, mora biti mrežica bolj gosta, zato se lažje zamaši in povzroči visoko izgubo tlaka.

Opomba:
1 Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Raziskovalni center za okoljske vede Kitasato; Potrdilo o rezultatu preizkusa 21_0026 (ki ga je izdalo isto podjetje); Rezultat preizkusa: 99,9-odstotna odstranitev virusa A-H1N1 po 1 uri.
2 Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Japan Food Research Laboratories (Japonski prehrambeni raziskovalni laboratoriji). Številka preizkusa: 15044988001-0201. Metoda preizkusa: Pritrditev preizkusnega kosa, nacepljenega s tekočino z bakterijami, na zgornjo stran filtra za zbiranje prahu, vgrajenega v čistilnik zraka, delujočega v preizkusnem prostoru s površino 25 m³. Preštetje števila živih bakterij po petih urah. Rezultat preizkusa: Zmanjšano za več kot 99 % v petih urah. Preizkusna enota: Preizkus izveden z MCK55S (japonski model), modelom, ki je enak seriji MCK55W (turbo delovanje).
3 Med delovanjem streamerja so bili obsevani različni alergeni oz. razpad proteinov v alergenih je bil potrjen z uporabo metode ELISA, s kataforezo ali z elektronskim mikroskopom (skupni raziskovalni projekt z univerzo Wakayama Medical University). Primer preizkusa: ‘Cvetni prah japonske cedre Cryj-1’; Rezultat preizkusa: 99,6 % ali več razgrajenega in odstranjenega v 2 urah.
4 Podjetje, ki je izvedlo preizkus: Japan Food Research Laboratories (Japonski prehrambeni raziskovalni laboratoriji). Številka preizkusa: 204041635-001. Rezultat preizkusa: 99,6 % ali več razgrajenih in odstranjenih spor plesni (Cladosporium) v 24 urah.

Kompakten, učinkovit in tih zahvaljujoč svoji novi, inovativni zgradbi

Prikaz zgradbe čistilnika zraka

Daikinovi čistilniki zraka so opremljeni s tehnologijo Streamer

bg-image

Kakovost notranjega zraka, Daikinova izkušnja

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?