Skip to main content

Potrdila za vašo zeleno gradnjo

Skupaj z nami uresničite svoje zelene projekte in ohranite nadzor nad načrtovanim proračunom

Pomembnost zelenih gradenj

Daikinovi akreditirani strokovnjaki (AP) vam svetujejo pri izboljšanju uspešnosti vaše trajnostne vaše gradnje z Daikinovimi rešitvami. Z investiranjem v potrdila za ekološko zeleno gradnjo BREEAM, LEED, WELL in podobno lahko znižate stroške upravljanja in vzdrževanja, ostajate korak pred zakonodajo, ustvarite boljšo kakovost življenja za uporabnika stavbe in zvišate tržno vrednost vaše gradnje.

Kot strokovnjaki za zeleno gradnjo vam Daikinovi akreditirani strokovnjaki (AP) nudijo svetovanje in rešitve za doseganje trajnostne uspešnosti vaše gradnje.

Kaj so BREEAM, LEED in WELL?

BREEAM, LEED in WELL so trije najbolj razširjeni ocenjevalni sistemi zelene gradnje na svetu. Zagotavljajo okvir, ki je v pomoč lastnikom, arhitektom in načrtovalcem pri izbiri trajnostnih rešitev, ki so dolgoročne in stroškovno učinkovite.

Kako delujejo?

S pomočjo neodvisnih in pooblaščenih ocenjevalcev ovrednotijo vidike energetske učinkovitosti in porabe vode, primernosti za zdravje in dobro počutje, onesnaževanja, transporta, materialov, odpadkov, izgub, ekologije in procesov upravljanja in določijo stavbi oceno na osnovi teh znanstvenih ovrednotenj na lestvici, zasnovani na številu doseženih točk.

Z oblikovanjem teh ciljev še pred zakonsko predpisanimi zahtevami spodbujajo k večji sonaravnosti in inovativnosti v gradbeni industriji.

Vaš zeleni partner

Daikin je vaš zeleni partner

Ker je vsaka stavba edinstvena, zahteva zato drugačno rešitev, ki ustreza njenim edinstvenim lastnostim. Zato je bistvenega pomena, da imate na voljo partnerja HVAC-R, kot je Daikin, ki razpolaga z znanjem in portfeljem izdelkov za uresničevanje vaših zelenih ciljev in ohranjanje načrtovanega proračuna.

Naše celostne rešitve HVAC-R zvišujejo okoljsko vrednost stavb in izboljšujejo delovno okolje najemnikov. Vgradnja Daikinovih tehnologij bo tako prispevala k vsesplošni trajnostni ravni stavb in vam omogočila, da dosežete najvišje ocene v potrdilih za zeleno gradnjo.

Daikinov ocenjevalni list BREEAM/LEED

Ocenjevalni list BREEAM in LEED, ki ga je oblikovala naša ekipa strokovnjakov, vam nudi nasvete in podporo za zvišanje ocene stavbe s pomočjo tehnologije toplotnih črpalk Daikin.

Z uporabo tega lista kot dokazne podlage za ocenjevalce prihranite čas, ko zaprosite za potrdilo BREEAM ali LEED.

Download the sheet now

Odkrijte, v katerih kategorijah Daikinove toplotne črpalke dobivajo bonitete BREEAM/točke LEED in s tem dosegajo najvišje ocene pri potrditvah zelene gradnje

Naši zeleni gradbeni projekti

Daikin uspešno sodeluje pri mnogih trajnostnih projektih. Pomoč gradbenikom pri pridobivanju potrdil BREEAM Excellent, LEED Gold, WELL in podobnih postaja ena od naših posebnosti − in naše študije primerov to potrjujejo!

Certifikat BES 6001

Daikinovi tovarni v Belgiji in Češki in njegovi VRV, Sky Air, Daikin Altherma, Split in hladilni sistemi imajo vsi potrdila BES 6001. To potrdilo zagotavlja družbeno, gospodarsko in okoljsko odgovorno opredelitev virov v celotni dobavni verigi. BES 6001 je uradno sprejet s strani BREAAM in zvišuje oceno zelene gradnje.

Več informacij

Poiščite več informacij

Oglejte si naš virtualni razstavni prostor

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Poiščite več informacij

Potrebujete pomoč?

Rabim pomoč?