Klimatska naprava Daikinj

Kako pogosto je treba servisirati klimatsko napravo?

Da bi vedeli, ali vaša klimatska naprava potrebuje obvezni servisni pregled, morate prepoznati znake, ki opozarjajo na to, da naprave ne deluje pravilno. V nadaljevanju boste izvedeli več o servisiranju vaše Daikin klimatske naprave.

Ali so servisni pregledi obvezni?

Da bi lahko določili, ali so servisni pregledi za vašo klimatsko napravo obvezni, morate najprej vedeti, koliko hladilnega sredstva lahko enota vsebuje. Če enota vsebuje manj kot tri kilograme hladilnega sredstva, vzdrževanje ni potrebno. Če pa je hladilnega sredstva v klimatski napravi več, morate upoštevati naslednja pravila:

  • 5 TCO2 hladilnega sredstva: zahtevano je letno vzdrževanje

  • 50 TCO2 hladilnega sredstva: enota potrebuje servisni pregled vsakih šest mesecev

  • 500 TCO2 hladilnega sredstva: enoto je treba servisirati vsake tri mesece

Kako veste, ali vaša klimatska naprava potrebuje vzdrževanje?

Čeprav redni vzdrževalni pregledi niso zahtevani, je včasih tak pregled nujen. Če tudi motnje ali okvare niso opazne, priporočamo, da omogočite pregled klimatske naprave najmanj enkrat letno in tako zagotovite njeno brezhibno delovanje. Znaki, ki opozarjajo, da klimatska naprava zahteva takojšnje vzdrževanje, in na katere morate biti pozorni, so naslednji.

  • Če je enota glasnješa kot običajno, so se morda zamašili filtri. Očistite enoto, tako da odstranite prah iz nje z vakuumskim sesalnikom. Če je vaša enota še naprej enko glasna ali če iz enote slišite ropot ali rožljanje, je lahko to znak mehanske okvare.

  • Če je potrebno več časa, da klimatska naprava ohladi prostor na želejno temperaturo, je raven hladilnega sredstva prenizka.

  • Če opazite, da so se stroški porabe energije za klimatsko napravo zvišali, je to lahko znak, da klimatska naprava ni pravilno nameščena in jo je zato treba pregledati.

Obrnite se na ustreznega strokovnjaka

Če je vašo klimatsko napravo treba servisirati, priporočamo, da se obrnete na pooblaščenega monterja.

Monterja za Daikinove naprave v vaši regiji poiščite na naši spletni strani.

 

Povezani članki